Prvi narodnozabavni kriminalni roman ''Poslednji valček'' Mateja Kocjančiča

8.6.2023 | 11:15

Matej Kocjančič in Brigita Lavrič (Foto: Vesna Može)

Matej Kocjančič in Brigita Lavrič (Foto: Vesna Može)

Prvi narodnozabavni kriminalni roman ''Poslednji valček'' Mateja Kocjančiča

Slovenski knjižni trg je bogatejši za nov in inovativen izdelek. Gre za knjigo izpod peresa Mateja Kocjančiča, priznanega in plodovitega avtorja, ki pa je do sedaj večinoma ustvarjal besedila narodnozabavnih skladb. Tokrat je presenetil s kriminalnim romanom Poslednji valček, v katerem ima glavno vlogo Gašper Škrabec, harmonikar glasbene skupine Črne ovce.

Obe imeni sta seveda izmišljeni, v zgodbi pa se pojavi tudi kopica resničnih oseb in ansamblov, ki knjigi dajejo čar in občutek domačnosti. Pisatelj bralca že na začetku zgodbe popelje v obdukcijske prostore Inštituta za sodno medicino, nato pa spretno krmari med čarobnimi prizorišči umora in spletkami, ki se dogajajo na domači glasbeni sceni.

Na predstavitvi knjige, ki je v nedeljo, 28. 5. 2023, potekala v grajski kleti žužemberškega gradu, se je zbralo veliko število ljubiteljev domače glasbe in literature. Izjemno zanimanje potrjuje tudi veliko število gledalcev spletnega prenosa prireditve. Predstavitev je odlično povezovala Brigita Lavrič. Knjiga v teh dneh prihaja v knjigarne in knjižnice, lahko pa jo že naročite na www.matejkocjancic.si.

Kdo je torej umoril Gašperja Škrabca? Kdo ga je tako sovražil, da je njegovo telo pristalo na obdukcijski mizi? Preberite v novem kriminalnem romanu Poslednji valček.

A. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava