Podružnični pohod revmatikov ob reki Krki

18.9.2023 | 14:10

Podružnični pohod revmatikov ob reki Krki
Podružnični pohod revmatikov ob reki Krki

V sredo, 13. septembra 2023, je Društvo revmatikov Slovenije, podružnica Dolenjske in Bele krajine, organiziralo pohod s fizioterapevtom Manijelom Petrićem, našim voditeljem telovadbe v Novem mestu.

Zbrali smo se ob 15.30 na parkirišču pri trgovini SPAR na Brodu. Po pozdravu se je 28 pohodnikov spustilo do skulptur Povodni mož na Krki, ki so na obrežju okljuka. Povodni mož na Krki temelji na ljudskem izročilu. Kvartet skulptur, ki so jih izdelali člani Društva likovnih ustvarjalcev, je izklesan iz dolenjskega apnenca. Tu je bil naš prvi postanek, kjer smo se pod vodstvom fizioterapevta Manijela ogreli in izvedli vaje za razgibanje celotnega telesa. Podučil nas je, zakaj so potrebne vaje pred hojo, kako se pravilno uporablja pohodniške palice ter kaj narediti, če pride med hojo do težav, slabosti oz. tiščanja v prsih. Po izvedbi vaj smo šli do nove brvi v Irči vasi, ki so jo v letošnjem letu odprli za pešce in kolesarje. Brv je za mesto velik dosežek, saj so na svetu le trije daljši, na ta način zgrajeni mostovi. Šli smo čez brv, kjer sem jih seznanila s to brvjo, naredili pa smo tudi skupinsko fotografijo. Nadaljevali smo pot ob reki Krki do Loke. Občudovali smo naravo, pokrajino, reko Krko in življenje v njej. Pred gostiščem na Loki smo naredili še en postanek, kjer smo skupaj s fizioterapevtom naredili še nekaj razteznih vaj. Večji postanek je bil v gostišču na Loki, kjer je bila malica in druženje s klepetom. Pogovorili smo se o naših nadaljnjih aktivnostih, ki nas še čakajo. Zaključili smo na startu, kjer so nas čakali jekleni konjički.

Pohod po novi brvi je uspel, z izvedbo smo bili zelo zadovoljni, k temu je pripomoglo tudi lepo vreme. Uživali smo v hoji in prijetnem druženju. Nekateri so bili tu prvič, spoznali so ta del Novega mesta.

Helena Murgelj

Galerija

pohod (01)
pohod (02)
pohod (03)
pohod (04)
pohod (05)
pohod (06)
pohod (07)
pohod (08)
pohod (09)
pohod (10)
pohod (11)
pohod (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava