Uspešen začetek nove sezone v BK Mirna

20.9.2023 | 08:20

Uspešen začetek nove sezone v BK Mirna

Na Mirni je v začetku septembra oz. na 1. šolski dan potekal svetovni kadetski pokal: 29. TEM Mirna U17 & Youth International 2023. Mirnski badmintonisti so nastopili z desetimi igralci v štirih starostnih kategorijah od 11 do 17 let. Na samem tekmovanju je na Mirni nastopilo 80 tekmovalcev, v Mokronogu pa 160, kateri so kasneje v nedeljo na finalnih tekmah nastopili tudi na Mirni. Skupno je na tekmovanju sodelovalo 14 držav.

Najbolje sta se tokrat izkazala Tevž Ornik in Tim Škrlj, ki sta v fantovskih dvojicah do 17 let osvojila bronasto medaljo. V polfinalu sta morala priznati premoč kasnejšima zmagovalcema iz Češke v dveh setih. Peto mesto je v isti disciplini osvojil še Tim Anzelj skupaj s Čerinom iz Ljubljane.

Pretekli vikend je na Mirni zopet potekalo tekmovanje. Pod organizacijo badmintonske zveze Slovenije se je odvijal svetovni mladinski pokal. Tudi Mirnčani smo nastopili s sedmimi igralci in dosegli nekaj super uvrstitev.

Največ je zopet pokazal Vid Koščak, ki je uspel osvojiti srebro medaljo v moških dvojicah skupaj z Jelencem iz Medvod. To je za Vida najboljša uvrstitev na svetovnem mladinskem pokalu do sedaj. Poleg srebra je dodal še 5. mesto v mešanih dvojicah skupaj z Blazino iz Ljubljane, v igri posameznikov je uspel priti med 10 najboljših in končal na 9. mestu.

Sedaj sledi kratek premor za treninge, Vid pa konec tedna že odpotuje na svetovno mladinsko prvenstvo v ZDA. Slovenci pričnejo prvenstvo z ekipnim delom, kjer jih v skupini H čakajo domačini ZDA, favorizirana Tajska, Peru in Islandija.

A. T.

Galerija

_zzMirna (1)
_zzMirna (2)
_zzMirna (3)
_zzMirna (4)
_zzMirna (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava