Srčni Aktualovec je postal železni mož: Najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek

20.9.2023 | 10:10

Srčni Aktualovec je postal železni mož: Najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek
Srčni Aktualovec je postal železni mož: Najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek
Srčni Aktualovec je postal železni mož: Najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek

Rudi Sieger, zapriseženi Aktualovec, radijski in televizijski voditelj na Aktualu, Rudi, ki se spozna na družbene medije, Rudi, ki se spozna na vse, Rudi, ki ima rad svoje sodelavce in sodelavci njega … ta Rudi je ugotovil, da se v življenju da doseči vse, kar si resnično želiš. S trdo disciplino in delom, seveda.

Rudi je bil pred leti kar okrogel fant, danes pa je Rudi mišica! Na italijanskem ironmanu je premagal samega sebe in preplaval 3, 8 kilometra, prekolesaril 180 kilometrov in pretekel maraton. V 12 urah, 7 minutah in 22 sekundah. Na cilju je prislužil stavek: »Rudi, you are an Ironman!« (Rudi, ti si železni mož!)

Rudi je na cilju ležal na tleh in jokal in z njim vsi sodelavci, Aktualovci in Veseljakovci, ki so ga spremljali. Prijatelji, ki so ga spodbujali dolge mesece, ko je treniral, tekel, plaval, kolesaril, čeprav, preden se je lotil težkih treningov in prvega polovičnega ironmana, ni znal ne plavati, pa tudi kolesa ni imel.

Klemen Bunderla, ki je svojega prijatelja spremljal ves čas, s skupino sodelavcev, Aktualovcev in Veseljakovcev, je Rudijev boj doživel takole: »Na meji mogočega, verjetnega ... Ko smo gledali Rudijeve soudeležence, ki jim ni uspelo, ko so padali dol na poti, odnašali so jih na nosilih, ... Takrat nas je prvič zares zaskrbelo, kako mu bo šlo. Ampak mu je! Res neverjeten fant, ki premika meje. Zdaj pa zaslužen počitek, ki - kolikor ga poznamo - ne bo trajal, hehe. Rudi je res Sieger-Maschine!«

In kaj pravi veliki zmagovalec Rudi? »Nemogoče je mogoče! Končal sem najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek v mojem življenju. V vodi sem se boril z meduzami, ki so me opekle, na kolesarjenju z vetrom in vročino, na teku pa proti samemu sebi. Veliko je bilo tekmovalcev, ki so odstopili in niso dokončali te dolge poti, kar je razumljivo, ker so bile razmere res težke. Na koncu sem se zadnjih 20 kilometrov maratona boril sam s svojo glavo in samega sebe prepričeval, da bo kmalu konec. Neverjetno veliko so mi pomagali sodelavci radia Aktual in Veseljak, moji najožji prijatelji in moj fotograf in snemalec Jaka. V cilju sem zagledal številne slovenske zastave, domače krike in neverjetno vzdušje, ko sem prečkal cilj. Tega trenutka sigurno do konca življenja ne bom pozabil. Moje glavno sporočilo vsega tega je, da je vse v življenju mogoče in se da doseči! Naša glava je tako močna, da lahko premaga vsako oviro v življenju, ki se nam postavi naproti.«

Rudi, kapo dol, dokazal nam je, da se da res doseči vse, s trdno voljo in disciplino! In za Rudija je bil na dan, ko je premagal samega sebe, tudi njegov 27.rojstni dan. Najlepši rojstni dan »ever«, je napisal Rudi!!

Vse najboljše in čestitke za premagan triatlon inronman.

A. S.
Foto: Jaka Zorman

Galerija

_zzRudi (01), _zzRudi__01_
_zzRudi (02), _zzRudi__02_
_zzRudi (03), _zzRudi__03_
_zzRudi (04), _zzRudi__04_
_zzRudi (05), _zzRudi__05_
_zzRudi (06), _zzRudi__06_
_zzRudi (07), _zzRudi__07_
_zzRudi (08), _zzRudi__08_
_zzRudi (09), _zzRudi__09_
_zzRudi (10), _zzRudi__10_
_zzRudi (11), _zzRudi__11_
_zzRudi (12), _zzRudi__12_
_zzRudi (13), _zzRudi__13_
_zzRudi (14), _zzRudi__14_
_zzRudi (15), _zzRudi__15_
@@@_zzRudi__16_
_zzRudi__17_
_zzRudi__18_
_zzRudi__19_
_zzRudi__20_
_zzRudi__21_
_zzRudi__22_
_zzRudi__23_
_zzRudi__24_
_zzRudi__25_
_zzRudi__26_
@@@_zzRudi__27_
_zzRudi__28_
_zzRudi__29_
_zzRudi__30_
_zzRudi__31_
_zzRudi__32_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava