FOTO: Na Artiških dnevih dišalo po golažu

20.9.2023 | 11:00

FOTO: Na Artiških dnevih dišalo po golažu

Tudi letos je TD Artiče izvedlo tradicionalni pohod ter tekmovanje v kuhanju golaža. Pohod je letos po izjavi predsednika TD Artiče Primoža Mlakarja prvič potekal po energijski sadjarski poti skozi Arnovo Selo, udeležilo pa se ga je preko 140 pohodnikov. Prireditev je bila dvodnevna, v soboto so izvedli nogometni turnir (tekmovalo je devet ekip), v nedeljo pa je sledil pohod.

V letošnjem letu so prireditev izvedli v širšem obsegu z dodatnimi aktivnostmi in programi, saj jim je v sklopu evropskega tedna mobilnosti priskočil na pomoč poleg donatorjev tudi kot soorganizator Zavod za podjetništvo in turizem občine Brežice.

V nedeljo, 17. septembra, so po jutranji kavici in nagovoru direktorice ZPTM Brežice in predsednika društva ter z mešanim pevskim zborom KUD Artiče začeli s peko kruha v krušni peči, hkrati pa so tekmovalne ekipe začele kuhati golaž. V kuhanju se je pomerilo 6 ekip: Zlata trava TD Starše, Rupnikova linija-TD Starše, M projekti, TD Artiče, Kvartet za 5 in GMT-Bubka bar.

V času peke kruha in kuhanju golaža so se izvajale še delavnice: reševanje križank, likovne delavnice, poslikave na telo ter plezanje po plezalni steni, katere so pripravili ZPTM Brežice in PMB.

Pred prihodom pohodnikov (starejših) pa je ob dvanajsti uri ocenjevalna komisija v sestavi Ksenje Kragl, Antona Lapuha in Franca Krošlja (ocenjevali so okus, vonj in izgled) največ točk dodelila golažu ekipe Kvartet za 5, drugi so bili člani Zlate Drave, tretje mesto pa so si delile ekipe GMT-Bubka bar in M projekti.

Vsi pohodniki so bili ob glasbi Nagajivih muzikantov pogoščeni s tekmovalnimi golaži, predsednik TD Artiče Primož Mlakar pa se zahvaljuje tako donatorjem kot vsem članom in članicam društva za pomoč pri izpeljavi dvodnevne prireditve.

Anton Hruševar

Galerija

_zzArtice (01)
_zzArtice (02)
_zzArtice (03)
_zzArtice (04)
_zzArtice (05)
_zzArtice (06)
_zzArtice (07)
_zzArtice (08)
_zzArtice (09)
_zzArtice (10)
_zzArtice (11)
_zzArtice (12)
_zzArtice (13)
_zzArtice (14)
_zzArtice (15)
_zzArtice (16)
_zzArtice (17)
_zzArtice (18)
_zzArtice (19)
_zzArtice (20)
_zzArtice (21)
_zzArtice (22)
_zzArtice (23)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava