DL: ''Nevarne'' domače živali ob romskih naseljih - Račja družina ob cesti

24.9.2023 | 19:40

DL: ''Nevarne'' domače živali ob romskih naseljih - Račja družina ob cesti

Na cesti v bližini romskih domov pogosto psi in razna perjad, ki ogrožajo prometno varnost – Prijave na policijo

Prometne varnosti na cesti ne ogrožamo vedno le ljudje, ampak včasih tudi živali. Na glavni cesti Zameško–Šentjernej se blizu Šentjakoba, v bližini hiš, kjer prebivajo romske družine, pogosto pojavljajo domače živali, ki tja ne sodijo.

Običajno so to psi, v zadnjem obdobju pa tudi pernata žival – race ali goske, ki počivajo pod smrekami ob cesti. Vozniki in kolesarji, med katerimi je precej otrok, ki obiskujejo popoldanske dejavnosti, opozarjajo, da se vanje pogosto zapodijo psi, občasno pa se na cesti nenadoma s kolesom ali brez znajde tudi kak otrok. Ker na tem delu ceste vozniki običajno vozijo hitreje, vaščane skrbi za varnost, ki je tudi zaradi nepreglednosti nad cestiščem zaradi zasajenih smrek na tem območju slaba.

Da je treba kaj storiti ter tamkajšnje prebivalce opozoriti in jih pozvati, da naj imajo domače živali znotraj ograje kot vsi drugi krajani, je na zadnji občinski seji opozorila svetnica iz tistih koncev Marija Martinčič Bauman. Načelnica Policijske postaje Šentjernej Tamara Bizjak temu pritrjuje in pravi, da naj jih domačini obveščajo o takih primerih, da bodo lahko ukrepali.

Članek je bil objavljen v julijski tiskani številki Dolenjskega lista

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava