Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Lazanja iz palačink? Zakaj pa ne!


Revija Bodi zdrava
22. 11. 2023, 13.30
Posodobljeno
23. 11. 2023 · 09:18
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzlazanja.jpg
coolinarika
Foto: coolinarika

##IMAGE-4018013##

Je kdo rekel lazanja? Ja, ampak tule pri nas diši po palačinkah. Lazanja, pripravljena po tem postopku, je kar zanimiva. Še bolj okusna? Bomo preverili. Izvolite recept.

Sestavine za 4 osebe:



Za nadev:

1 čebula
2 korenčka
2 stebli zelene
150 g šampinjonov
olivno olje
sol
sveže mleti črni poper
400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
2 lovorjeva lista
pest sesekljanega peteršilja
150 g nastrganega sira

Za palačinke:

2 jajci
200 ml mleka
170 g moke olje za cvrenje

Za skutno pomako:

250 g pasirane skute
100 ml mineralne vode
1 žlička mlete sladke paprike
1 mlada čebula

Priprava:

Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo zelenjavo zrežite na kocke. Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom in dodajte paradižnike. Nato primešajte lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut. Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Potresite s peteršiljem in ponev odstavite. Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke. Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo ter postrezite ob zloženki.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.