Recept: Klobasne rezine s koromačevimi semeni

##IMAGE-4015874##
Za ta recept med drugim potrebujete pečenice in listnato testo. Priprava je hitra, dobrodošel namig za praznike ...
Sestavine
Priprava
Klobasam odstranimo ovoj. Maso stresemo v skledo, ga z rokami zrahljamo, pognetemo in oblikujemo dve krogli. Eno položimo na dolg kos prozorne kuhinjske folije in jo oblikujemo v valj, dolg približno 30 cm. Tesno ga ovijemo s folijo, ga položimo na krožnik ali pladenj in spravimo v hladilnik. Postopek ponovimo z drugo kroglo klobasnega mesa.
Pečico segrejemo na 200 °C. Testo položimo na delovno površino in ga po dolžini razrežemo na štiri enake trakove. Dva trakova nekoliko razvaljamo, tako da merita v dolžino 40 cm in v širino 10 cm. Odvijemo mesena valja, ju po dolgem položimo na sredino pravokotnikov in vsakega potresemo s polovico koromačevih semen. Na vsaki strain valja naredimo v testo zareze od roba do valja, in sicer v enakomernih presledkih, tako da dobimo 2 cm široke trakove. Testo na krajših koncih valjev zavihamo navznoter. Nato drugega za drugim dvigujemo testene trakove in jih polagamo čez mesni valj, izmenično z vsake strani enega. Tako oba oblečemo v testo. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in položimo na pekač.
Preostala pravokotnika iz testa po dolžini prerežemo na tri trakove, iz katerih spletemo kito. Kiti po dolžini položimo na zvitka in ju premažemo z jajcem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se