VIDEO: Skupina Booom! v San Marinu na koncu na petem mestu

26.2.2024 | 12:20

VIDEO: Skupina Booom! v San Marinu na koncu na petem mestu

Slovenska skupina na Evroviziji ne bo zastopala San Marina. So pa fantje vseeno osvojili zavidljivo in hvale vredno končno mesto.

Slovenska skupina Booom!, ki jo je javnost spoznala v šovu Slovenija ima talent, je konec tedna nastopila v finalu izbora za predstavnika na Evroviziji San Marina. Fantje Luka Cvetičanin, Matevž Derenda in Patrik Mrak so navdušili s pesmijo Dance like This, a na koncu osvojili končno peto mesto. Med sedemnajstimi nastopajočimi je na koncu slavila španska zasedba Megara s pesmijo 11:11. Fantje so  za seboj pustili tudi vabljene ikone, kot so Corona, Ice MC, Marcella Bella in Jalisse.

"Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju. Presenetljivo tega niso prepoznali španski selektorji, ki je sploh niso uvrstili na festival Benidorm. V San Marinu pa so dramatičnost najbolj gradili na vprašanju ali se bo ikonična Loredana Berte, ki ji v več kot ducat poskusih ni uspelo osvojiti San Rema, le uspela na Evrosong prebiti skozi stranska vrata pri sosedih. Če da žirija v šovu - ki je še vedno predvsem televizijska zgodba prodajanja čustev - prednost taki ikoni in vabljeni pevki z West Enda, ne moreš biti razočaran, s še eno povabljeno skupino La Rue, pa se po videnem in slišanem tudi lahko kosamo, tako avtorsko, kot izvedbeno," pa uspešnem večeru sporočajo fantje.

K. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava