FOTO: Smolčkov pohod na Veliki Javornik

3.3.2024 | 17:00

FOTO: Smolčkov pohod na Veliki Javornik
FOTO: Smolčkov pohod na Veliki Javornik
FOTO: Smolčkov pohod na Veliki Javornik

'Smolčki' so letos po štirih letih zopet praznovali rojstni dan. Planinsko društvo Videm je 29. 2. 2024 organiziralo planinski izlet, posvečen njihovemu rojstnemu dnevu.

Zbrali smo se na parkirišču Jablance, kjer smo po klasični poti začeli z vzponom do koče na Bohorju. Dobro razpoloženi smo kljub malo slabšemu vremenu v dobri uri hoje prišli do koče. Oskrbnica nam je skuhala čaj in kavo. Nadaljevali smo na razgledno točko Koprivnik, ki nam tokrat zaradi oblačnega vremena ni ponudil lepega razgleda.

Smo pa uživali med zvončki, laškimi zvončki, trobenticami, vijolicami, telohom, pljučnikom, žafranom in navadno jarico, ki trenutno na Bohorju bujno cvetijo.

Sledil je spust nazaj na cesto, ki vodi na Veliki Javornik. Tukaj smo se po predhodnim dogovoru srečali s pohodno skupino iz Sevnice, s katero skupaj sodelujemo na pohodih posavskih planinskih društev. Po kratkem klepetu in fotografiranju smo nadaljevali na najvišji vrh Bohorja. Tukaj smo imeli načrt čestitati smolčku, ki se je prijavil na pohod, praznoval naj bi 15. rojstni dan (letnik 1964). Žal je zaradi zdravstvenih težav planinski izlet odpovedal. Tako smo nadaljevali s spustom do Tončkovega bivaka, kjer smo imeli daljši počitek in malico.

Za spust do izhodišča smo izbrali manj znano pot, ki je bila za večino pohodnikov neznana. Spustili smo se do Srebrnega parka, nadaljevali v Ložce in mimo kmetije Krajnc, kjer smo prečkali potok Blanščica. Sledil je še zaključni vzpon na parkirišče Jablance, kjer smo pohod zaključili.

Naš prvi smolčkov pohod je dobro uspel. Dogovorili smo se, da bo pohod postal tradicionalen.

Vidimo se čez štiri leta.

Vodja pohoda: Anton Zakšek

Galerija

_zzsmolcki (01)
_zzsmolcki (02)
_zzsmolcki (03)
_zzsmolcki (04)
_zzsmolcki (05)
_zzsmolcki (06)
_zzsmolcki (07)
_zzsmolcki (08)
_zzsmolcki (09)
_zzsmolcki (10)
_zzsmolcki (11)
_zzsmolcki (12)
_zzsmolcki (13)
_zzsmolcki (14)
_zzsmolcki (15)
_zzsmolcki (16)
_zzsmolcki (17)
_zzsmolcki (18)
_zzsmolcki (19)
_zzsmolcki (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava