Shujševalni trik z jabolčnim kisom

3.3.2024 | 14:30

Foto: Dreamstime

Foto: Dreamstime

Da je jabolko na dan zdravo, vemo. Kaj pa jabolčni kis? Ta nam lahko pomaga odsloviti nekaj odvečnih kilogramov, pravijo raziskovalci. Kako prikladno!

Jabolčni kis je izjemen naravni shujševalec: močno okrepi prebavne procese in zavira apetit. Japonski raziskovalci so izvedli obsežno raziskavo, v njej so udeležence razdelili v dve skupini. Prva je vsako jutro zaužila veliko žlico jabolčnega kisa, druga pa placebo. Tehtanje obeh skupin je pokazalo, da so bili pivci jabolčnega kisa uspešnejši pri odpravljanju odvečne telesne teže.

Zelo preprosto hujšanje

Preprosto vsako jutro popijmo kozarec vode, v katero vmešamo žlico jabolčnega kisa. Vse naslednje obroke, ki jih bomo zaužili, bo telo lažje presnavljalo, posledično pa bo zato tudi zahtevalo manj hrane. Da učinek še okrepimo, pojejmo čez dan eno ali dve jabolki. Za čim boljši učinek kisove diete prilagodimo tudi dnevne obroke: predlagamo dve jedi, ki bosta dieto podprli, in dodajamo nekaj prigrizkov, s katerimi si boste lahko brez slabe vesti in škode za dieto potešili vmesno lakoto. Če boste zraven dnevno popili še dva litra vode, ste na odlični poti, da vam tehtnica prav kmalu pokaže manj kilogramov.

Odlični prigrizki med obroki

V 120 g posnete skute dodajmo 1 žličko bezgovega sirupa in 1 nastrgano jabolko. Zmešajmo.

Eno rebrce temne čokolade (s 85-odstotki kakava) raztopimo v mikrovalovki in s tem prelijmo suhe ali sveže narezane jabolčne krhlje.

Jabolko naribamo in primešamo navadnemu jogurtu ter posujemo s cimetom. Njam!

Recepti za hujšanje z jabolčnim kisom vas čakajo v reviji Jana, št. 9., 27. februar, 2024.

revija Jana

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava