15. Dan za spremembe: Najbolj zlata je prostovoljska lopata!

2.4.2024 | 09:30

Iz lanske akcije Dan za spremembe v VDC Novo mesto

Iz lanske akcije Dan za spremembe v VDC Novo mesto

15. Dan za spremembe: Najbolj zlata je prostovoljska lopata!

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki poteka od leta 2010 pod okriljem Slovenske filantropije. Vsako leto določijo temo, v okviru katere se aktivira celo Slovenijo. Letos je to tema »Najbolj zlata je prostovoljska lopata!«, ki spominja na lanske poplave in moč solidarnosti ter zaobjema pomen prostovoljske pomoči pri reševanju problemov skupnosti.

Območno združenje RKS Novo mesto bo v petek, 5. aprila, od 8.30 do 13.00, povezalo mlade prostovoljce iz osnovnih ter srednjih šol, z uporabniki Varstveno delovnega centra Novo mesto in stanovalci Doma starejših občanov Novo mesto. Prostovoljci bodo skupaj z uporabniki in stanovalci ureja okolico njihovih ustanov. Zasadili bodo cvetlične grede in visoke grede, pobarvali klopce, pometli okolico ter poskrbeli za lepše skupnostne kotičke. Vključilo se bo približno 50 prostovoljcev, dijakov iz različnih novomeških srednjih šol. Pridružili so jim bo vsaj še enkrat toliko uporabnikov VDC in stanovalcev DSO Novo mesto.

K akciji smo povabili tudi podjetja in vrtnarije, ki so nam darovale sadike in drug material, ki nam bo pomagal polepšati okolico ustanov, kjer bo potekala akcija 15. dne za spremembe.

Sekretarka OZ RK Novo mesto
Barbara Ozimek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava