Dolenjski hokejisti na svetovnem turnirju Spartacup osvojili 9. mesto

3.4.2024 | 10:40

Domas so jim pripravili sprejem.

Domas so jim pripravili sprejem.

Mladinska selekcija U14 Hokejskega kluba Dolenjske Toplice se je srečno vrnila iz Španske Igualade, kjer so zastopali Slovenijo na mednarodnem inline hokej turnirju.

“Borili so se s “smetano” svetovnega hokeja, na kar smo kljub trem porazom izjemno ponosni,” pravi predsednik kluba, Rok Šarlohar. “Reprezentance, ki nam jih je žreb namenili v skupini, so se na koncu borile za zmago. Fantje tudi za trenutek niso obupali, temveč se borili še močneje in na zadnji tekmi v nedeljo, ob bučni podpori slovenskih navijačev s tribun, postregli z veličastno zmago.”

Trener Klemen Sodražnik je po nedeljski zmagi povedal: “Vesel sem današnje zmage in dejstva, kako pogumno so se fantje borili skozi celoten turnir. Z vsako tekmo so stopnjevali nivo igre in danes za piko nad “I” zasluženo zmagali proti Britancem.”

“Danes smo igrali z dodatnim igralcem,” so povedali fantje. “Zahvaljujemo se najboljšim navijačem trunirja tako na tribuni kot doma pred ekrani. Dali ste nam krila!”

Takoj po nedeljski tekmi se je ekipa vkrcala na avtobus in se podala na 21-urno pot domov. Na parkirišču Balnea v Dolenjskih Toplicah, kamor so prispeli v ponedeljek popoldan, jih je čakal bučen sprejem staršev in navijačev.

Sezona pa še zdaleč ni končana. Fantje branijo trikratni naslov državnih prvakov in kmalu boste imeli priložnost, da zanje navijate v živo v novi inline hokej dvorani pri OŠ Dolenjske toplice.

Vsi za šampijone topliške!

S. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava