Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Rjavčki iz sladkega krompirja


K. M.
20. 4. 2024, 12.45
Posodobljeno
21. 04. 2024 · 20:16
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzrjavcki.jpg
Rjavčki iz sladkega krompirja

##IMAGE-4007599##

Pecivo iz sladkega krompirja? Seveda, to morate nujno poskusiti! Ti oranžni gomolji dajo pecivu prijetno sladkobo, ne da bi njihov okus prevladal.

Sestavine za 15 kosov:

6 razkoščičenih datljev

300 g sladkega krompirja

30 g kokosovega olja

1 noževa konica mlete vanilje

sol

½ žličke mletega cimeta

30 g presnega kakava v prahu

4 jajca (S)

60 g mletih mandljev

Poleg tega:

pekač za rjavčke (20 × 26 cm)

presni kakav v prahu za posip (po želji)

Priprava :

1. Datlje damo v skledo, prelijemo jih z vodo ter namakamo 12 ur (najbolje čez noč). Nato jih damo na cedilo in pustimo, da se odtečejo.

2. Sladki krompir olupimo, umijemo, narežemo na kose in v majhni količini vode na zmernem ognju kuhamo pribl. 10 minut. Damo na cedilo in pustimo, da se odteče. Pečico ogrejemo na 175 °C. Pekač za rjavčke prekrijemo s papirjem za peko.

3. V loncu segrejemo kokosovo olje. Sladki krompir in datlje damo v visok mešalni lonček in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo vaniljo, ščepec soli, cimet in kakav. Primešamo kokosovo olje, jajca in mlete mandlje.

4. Zmes damo na pekač in jo zgladimo. V sredini pečice pečemo 45 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se kolač ohladi na kuhinjskem pultu. Nato ga narežemo na 15 enako velikih rjavčkov. Po želji potresemo s kakavom v prahu.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.