FOTO: Pomladovanje stega Novo mesto 1

21.4.2024 | 12:40

FOTO: Pomladovanje stega Novo mesto 1

V aprilu, ko se dnevi končno začnejo daljšati in v gozdovih že močno diši po pomladi, smo se člani stega Novo mesto 1 zbrali v Skavtskem okoljskem centru v osrčju Kočevskega Roga in se cel vikend posvetili spomladanskim opravilom.

Pomladovanje smo začeli z uradnim kvadratom in petjem skavtske in slovenske himne, nakar so nas obiskali trije gorjanski medvedje, ki so se prebudili iz doolgega zimskega spanja in se na nas obrnili z veliko prošnjo. Narava se je namreč že začela prebujati, oni pa še vedno niso pospravili in uredili svojega brloga ter spravili drv. Zato smo jim skavti hitro priskočili na pomoč. Naši najmlajši bobri so nadobudno na novo prebarvali čisto vsa polkna na skavtskem okoljskem centru, nekoliko starejši volčiči so vestno pospravili in uredili njegovo notranjost, še starejši izvidniki in popotniki pa so cel dan pomagali pri žaganju in spravilu drv – seveda pa jim je na pomoč kmalu prihitel tudi kakšen nadobuden bober ali volčič. Ob delu seveda ni manjkalo ogromno okusnih dobrot in obilno kosilo.

Ko je bilo delo opravljeno, smo se skupaj odpravili tudi k sveti maši in se Bogu zahvalili za tako čudovit dan in vse pridne roke, ki so opravile toliko dobrega. Po maši so izvidniki postavili tudi bivake, da bodo noč prespali na prostem, mlajši skavti pa so iz rastlin pripravili različna naravna barvila, ki so jih nato uporabili za prav posebno poslikavo majic. Večer smo zaključili z velikim skavtskim ognjem, na katerem smo si spekli večerjo. Tik pred spanjem pa smo se pozabavali še s skavtsko igro roverčka v temi.

Naslednjega dne smo se skupaj odpravili na daljši pohod skozi kočevske gozdove do Baze 20. Pot je bila naporna, a hkrati čudovita, saj smo bili obkroženi s samo naravo in čudovitim vremenom. Na cilju pa so nas vsi veseli pričakali tudi naši starši, mi pa smo jim hiteli pripovedovati vse prigode, ki smo jih doživeli.

L. B.

Galerija

_zzsteg (0)
_zzsteg (1)
_zzsteg (2)
_zzsteg (3)
_zzsteg (4)
_zzsteg (5)
_zzsteg (6)
_zzsteg (7)
_zzsteg (8)
_zzsteg (9)
_zzsteg (93)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava