Fantje do 16 let: Cedevita Olimpija v Novem mestu do naslova državnih prvakov

22.4.2024 | 09:00

Zmagovalci

Zmagovalci

V Novem mestu se je končal zaključni turnir fantov do 16 let. Državni prvaki so postali košarkarji Cedevite Olimpije.

V boju za prvo mesto sta se pomerili ljubljanski ekipi Ježice A in Cedevite Olimpije. Po napetem obračunu je do zmage prišla Cedevita Olimpija. 

Za napeto predstavo so košarkarji poskrbeli že v prvih desetih minutah, ko sta si ekipi večkrat izmenjali vodstvo. Četrtino je z dvema točkama prednosti zaključila Cedevita Olimpija. V nadaljevanju so razliko uspeli povečati na 10 točk, a so jo Ježičani s hitro igro in zadetim metom za tri točke v zadnji sekundi druge četrtine ponovno zmanjšali na 4 točke.  

Tudi drugi polčas se je nadaljeval zelo izenačeno. V šesti minuti tretje četrtine so košarkarji Cedevite Olimpije vodili le za eno točko, kar je Ježica A izkoristila in v štirih minutah z glasno podporo navijačev prevzela vodstvo. V zadnjih dveh minutah tretje četrtine sta si ekipi ponovno izmenjali vodstvo, bolj uspešno pa so jo z rezultatom 72:71 zaključili Ježičani. Zadnjo četrtino je z zadetim metom za tri točke otvorila Cedevita Olimpija in s tem prevzela vodstvo. S hitro igro in natančnostjo v napadu so kmalu prišli do 9 točk prednosti. Po minuti odmora so nadaljevali z borbeno igro in si do konca tekme priigrali naslov državnih prvakom z rezultatom 86:97.

Med košarkarji je z 21 točkami in s kar 27 skoki najbolj izstopal Djibril Samba Gueye (Cedevita Olimpija). Prav tako za Cedevito Olimpijo je 22 točk nabral Nil Đorđević Brecelj. Najboljši strelec tekme je s 23 točkami postal Bonheur Matondo Mayiza (Ježica A), ki je k temu dodal še 6 skokov in 5 podaj. Za isto ekipo je 19 točk prispeval Maks Redelonghi.

Tekma za 3. mesto

Na tekmi za tretje mesto sta se srečala Zlatorog Thermana Laško in Janče Ljubljana A. Po napetem prvem polčasu so si tretje mesto na državnem prvenstvu priborili košarkarji Janč Ljubljane A. 

Prednost so si priborili že v prvi četrtini in jo zaključili s 4 točkami prednosti. V drugi četrtini so se jim Laščani z delnim rezultatom 22:21  nekoliko približali. Nato je nastopila odločilna tretja četrtina, ki so jo Ljubljančani dobili z delnim rezultatom 8:23. V zadnjem delu tekme so se jim nasprotniki približali in v 37. minuti zaostajali zgolj za dve točki. Košarkarji Janč so prednost povečali na 6 točk in si zagotovili zmago. 

Med igralci Zlatoroga Laškega je z doseženimi 20 točkami izstopal Matic Rezec. S 17 točkami in 9 skoki se je prav tako izkazal Josip Santro. Med Ljubljančani sta največ točk dosegla Maks Anderlič in Kristjan-Željko Kovačević, in sicer po 17, k temu pa je slednji dodal še 16 skokov.

Prva peterka in najbolj koristni igralec

Nagrado za najbolj koristnega igralca je prejel Djibril Samba Gueye (Cedevita Olimpija). Izbrana je bila tudi najboljša peterka turnirja, ki so jo zastopali Gal Čop (Zlatorog Thermana Laško), Kristjan - Željko Kovačević (Janče Ljubljana A), Maks Redelonghi (Ježica A), Oskar Kuzman (Cedevita Olimpija) in Djibril Samba Gueye (Cedevita Olimpija).

KZS
Foto: KZS/m24.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava