Do 6. maja predlagajte svoje projekte

24.4.2024 | 08:40

 Do 6. maja predlagajte svoje projekte

V zavihku Javne objave in razpisi je na občinski spletni strani objavljen Javni poziv občanom in občankam občine Trebnje za oddajo projektnih predlogov participativnega proračuna za leto 2024.

S projektom participativnega proračuna želi Občina Trebnje občanke in občane vključiti v proces soodločanja pri razporejanju dela proračunskega denarja, pridobiti projektne predloge po meri občanov in občank ter hkrati izboljšati učinkovitost porabe skupnih sredstev, krepiti participacijo v domačem okolju in izboljšati kakovost življenja v občini. Letos se predlogi zbirajo na ravni območja občine kot celote.  

Tudi letos je participativnemu proračunu namenjenih 50.000 EUR z DDV proračunskih sredstev Občine Trebnje. Občani in občanke s stalnim prebivališčem v občini Trebnje, ki so do oddaje projektnega predloga ali glasovanja dopolnili 15 let, lahko oddajo projektne predloge v času od 22. 4. 2024 do 6. 5. 2024 prek spletnega portala Participativni proračun (trebnje.si). Višina predlaganega predloga je omejena na 5.000 EUR z DDV.

Projekti bodo v naslednji fazi izbrani na podlagi glasovanja občanov in občank.

Vabljeni k oddaji predlogov.

Občina Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava