FOTO: V Šentrupertu so zapeli pevski zbori

25.4.2024 | 11:20

FOTO: V Šentrupertu so zapeli pevski zbori

Otroški in mladinski pevski zbori Temeniške in Mirnske doline so se zbrali v Šentrupertu, kjer so na tamkajšnji Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert gostili območno pevsko revijo. Na njej se je predstavili šest zborov iz občin Šentrupert, Mirna in Trebnje, skupaj je zapelo okrog 200 otrok.

Na Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov, ki jo je pripravila trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), so se letos predstavili: Otroški pevski zbor 1. razreda OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert z zborovodjo Martino Gorenc, Otroški pevski zbor OŠ Mirna z zborovodjo Margareto Megi Vidmar, Otroški pevski zbor OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert z zborovodjo Natašo Dragar, Otroški pevski zbor OŠ Veliki Gaber z zborovodjo Manco Černe, Mladinski pevski zbor OŠ Mirna z zborovodjo Margareto Megi Vidmar in Mladinski pevski zbor OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert z zborovodjo Natašo Dragar. Zbore je na klavirju spremljal pianist Damjan Brcar.

Območno revijo je strokovno spremljala priznana zborovodja Janja Dragan Gombač, ki se je po zaključenih nastopih pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Obiskovalce je na prireditvi pozdravil župan Občine Šentrupert Tomaž Ramovš. Prireditev, ki jo je povezovala Kristina Gregorčič, pa so omogočili JSKD ter občine Šentrupert, Mirna in Trebnje.

Besedilo: JSKD OI Trebnje
Foto: Studio PraprotKa

Galerija

_zboriSentrupert (1)
_zboriSentrupert (10)
_zboriSentrupert (11)
_zboriSentrupert (12)
_zboriSentrupert (13)
_zboriSentrupert (14)
_zboriSentrupert (15)
_zboriSentrupert (16)
_zboriSentrupert (17)
_zboriSentrupert (18)
_zboriSentrupert (19)
_zboriSentrupert (2)
_zboriSentrupert (20)
_zboriSentrupert (21)
_zboriSentrupert (22)
_zboriSentrupert (23)
_zboriSentrupert (3)
_zboriSentrupert (4)
_zboriSentrupert (5)
_zboriSentrupert (6)
_zboriSentrupert (7)
_zboriSentrupert (8)
_zboriSentrupert (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava