Ščukijada 2024 z rekordno ščuko

12.5.2024 | 18:00

Tomaž Tramte s ščuko (110cm)

Tomaž Tramte s ščuko (110cm)

Zmagovalci

Zmagovalci

Pokali

Pokali

S partnerji v projektu Ščukijada 2024, Kuhla Loka (Gostišče Loka) in Green Adventure je Ribiška družina Novo mesto organizirala lov na ščuko. RD Novo mesto nadaljuje sedemindvajset letno tradicijo lova na ščuko, ki jo je začel znani gostinec Rado Fink leta 1997!

V soboto, 11.5.2024, ob sončnem vremenu se je na Loki zbralo 46 ribičev iz domače ribiške družine in nekaj ribičev iz drugih krajev Slovenije. Po končanih formalnostih okoli prijav je ribič Lambert Pate za zajtrk pripravil ribjo pašteto iz dimljene postrvi s svežim slastnim domačim kruhom, ki ga je spekla ribička Nežika Režek. Po uvodnem pozdravu organizatorja srečanja, ki je zbranim ribičem razložil, da se tekmuje v dveh kategorijah, in sicer za pokal za najhitreje ujeto ščuko in za najdaljšo ujeto ščuko po sistemu Ujemi in spusti. Na ta način želi RD Novo mesto ozaveščati svoje člane, udeležence in širšo javnost k večji skrbi za varovanje okolja in ohranjanje ribjih vrst. Po končanem uvodnem protokolu so se ribiči razkropili po zeleni lepotici na svoje skrite kotičke, upajoč na kapitalen prijem roparice.

Najhitreje ujeto ščuko je ob 9.38 uri prijavil ribič Matic Režek. V dolžino je merila 84 cm. Tekmovanje je trajalo do 13.00h. Sledilo je obilno kosilo s pijačo ter z ribiškimi pogovori, komu je ušla velika ščuka. Letos je bilo ujetih in spuščenih 12 ščuk. Padel je tudi rekord ščukijade, za katerega je poskrbel Tomaž Tramte in ujel rekorderko s 110cm dolžine. Čestitke.

Rezultati:

1. mesto: Tomaž Tramte -  ščuka 110 cm

2. mesto: Matic Režek -  ščuka 84 cm (najhitreje ujeta)

3. mesto: Anže Faleskini - ščuka 66 cm

4. mesto: Gregor Čečelič - ščuka 64 cm

5. mesto: Staš Horvat - ščuka 63 cm

6. mesto Jože Kovač - ščuka 61,5 cm

7. mesto: Adem Hađirić - ščuka 58 cm

8. mesto: Matjaž Pavlin - ščuka 52 cm

9. mesto: Peter Bajc -  ščuka 51 cm

10. mesto: Domen Zupančič - ščuka 50 cm

Najboljši ribiči so prejeli pokale in praktične nagrade, vsi prijavljeni ribiči spominske majice, hkrati pa sodelovali pri žrebu bogatih praktičnih nagrad. Podelili smo tudi praktični nagradi za najstarejšega in najmlajšega udeleženca tekmovanja. Na svidenje drugo leto!

Tekst in foto: Zoran Leko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava