Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi; ubili že nekaj mačk

13.5.2024 | 14:00

Psi na terasi ene od hiš (Foto: zajem zaslonske slike varnostne kamere)

Psi na terasi ene od hiš (Foto: zajem zaslonske slike varnostne kamere)

V Dolenjskem listu smo že večkrat poročali o težavah s popadljivimi potepuškimi psi - najprej predvsem v bližini Brezja, na območju Bršljina, Podbreznika, Prečne in Češče vasi, nato pred kratkim tudi na območju KS Drska.

V zadnji dneh pa se potepuški psi potikajo tudi po ulicah KS Majde Šilc. Po pričevanju očevidcev gre za nemškega ovčarja in dva svetlejša psa. Na Ragovem in območju Jakčeve ulice so ubili že nekaj mačk, opozarja vodstvo KS, pa tudi v naše uredništvo smo prejeli fotografije posledic nočnih pokolov. Eno najdete spodaj v fotogaleriji, opozarjamo, da je precej nazorna ...

Če opazite potepuške pse, takoj pokličite policijo na 113 ali 07 33 27 400, krajane pozivajo na KS Majde Šilc. Policija bo koordinirala odlov z zavetiščem za male živali.

''Nekaj časa bodite previdni, predvsem na sprehodih v gozdu, npr. v Ragovem logu,'' še dodajajo.

Dodano ob 14.20 (sporočilo bralca):

Trije veliki nevarni potepuški psi, ki so v preteklem tednu raztrgali več mačk na območju Žibertovega hriba, se v tem trenutku nahajajo ob križišču v Žabji vasi. O tem sem obvestil Zavetišče Turk (041 609 240) in jih prosil, naj jih polovijo. Povedali so mi, naj se obrnem na župana (?).

Klical sem tudi Policijo, ki so me usmerili na Upravo za zaščito in reševanje (112), ta pa na Zavetišče Turk.

Prosim, da nemudoma ukrepate pri svojem koncesionarju, preden bo žrtev psov kak otrok.

Luka Jukić

M. K.

Galerija

Muca, ki so jo psi raztrgali lestnikom na Žibertovem hribu.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

7d nazajOceni miha 

Meni so se dogajale enake stvari, ko sem klical vse živo. Nihče ni prišel, psi so se pa preselili nekam drugam. Stvari enostavno ne delujejo.

7d nazajOceni Jožko 

"Doog chaser" napravico (cca 15€), je na sprehodu, dobro imeti s sabo. Zna pomagati proti tem zverinam. V skrajnem primeru, ko gre za resen napad in posledično za možnost težkih poškodb, pa kakše pasje bombice ne bodo škodile. Še boljša je petarda. Čakati na prihod rešitve iz zavetišča, ko je res hudo, je zelo slaba varianta. Seveda bodo tem metodam sledila nasprotovanja pasjeljubcev ampak ko gre zares, je za napadenega marsikaj dovoljeno, da si rešiš celo kožo ali še kaj hujšega.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava