OHS - nagrada po izboru ljudstva in obiskovalcev tudi Vodovodnemu stolpu Brežice

14.5.2024 | 10:40

OHS - nagrada po izboru ljudstva in obiskovalcev tudi Vodovodnemu stolpu Brežice
OHS - nagrada po izboru ljudstva in obiskovalcev tudi Vodovodnemu stolpu Brežice

Festival Odprte hiše Slovenije (OHS) je največji arhitekturni festival pri nas, na katerem podeljujejo nagrade za najboljše projekte po izboru občinstva, ki si je lahko med 12. aprilom 2024 in 5. majem 2024 ogledalo več kot 70 arhitekturnih projektov po vsej Sloveniji. Med njimi je bil tudi brežiški biser- Vodovodni stolp, ki je slavil v kategoriji Javni, družbeni in poslovni projekti.

VODOVODNI STOLP BREŽICE

Naročnik: Občina Brežice

arhitektura in interier: NAINO arhitekturni biro – Grega Bizjak, Tadeja Šepec Bizjak, Črt Breskvar

Krajinska arhitektura: Mitja Škrjanec

Odgovorna konservatorka ZVKDS: Mojca Veršek Rems

Glavni izvajalci: SL Inženiring Boršt d.o.o.

Upravljalec: Posavski muzej Brežice

Festival OHS temelji na enostavnem konceptu, ki sleherniku omogoča stik in osebno izkušnjo v kakovostni arhitekturi. Vodeni ogledi, ki potekajo pod strokovnim vodstvom arhitektov, konservatorjev, inženirjev, lastnikov, investitorjev in izvajalcev pa obiskovalcem omogočajo, da celostno spoznajo nastanek in pomen posameznega arhitekturnega dela.

Festival OHS nagrado podeljuje od leta 2019. Nagrada OHS ni klasična arhitekturna nagrada, ki jo izbrana strokovna žirija podeljuje strokovnjakom na področju arhitekturnega načrtovanja. Nagrada OHS se podeljuje z namenom spodbujanja čim večje participacije najširše javnosti pri razumevanju in odločanju o izbranih projektih. Vse objekte, ki so predstavljeni v festivalskem programu potrdi strokovna žirija, najširša javnost in obiskovalci pa svoj glas oddajo projektu po svojem izboru.

Občina Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava