V pomladni šopek so povezali osem pevskih zasedb

15.5.2024 | 09:30

V pomladni šopek so povezali osem pevskih zasedb

Trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je tudi letošnjo pomlad pripravila preglede pevske revije, na katerih so obiskovalci najprej prisluhnili predšolskim ter otroškim in mladinskim pevskim zborom, nazadnje pa še odraslim ljubiteljskim pevkam in pevcem Temeniške in Mirnske doline. Območno revijo odraslih pevskih zasedb, poimenovani Pomladni šopek, so drugi majski petek gostili v Trebnjem.

Pevski dogodek so pripravili v avli Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje, kjer se je predstavilo osem zasedb: Kvartet As (umetniški vodja Blaž Strmole), Trebanjski oktet (umetniška vodja Petra Frece Šilak), Ženska vokalna skupina Soreline (umetniška vodja Barbara Oprčkal), MoPZ vinogradnikov Čatež (zborovodja Gorazd Kermc), ŽePZ Zimzelen (zborovodja Tanja Udovč), Učiteljski pevski zbor OŠ Mirna (zborovodja Margareta Megi Vidmar), MePZ Kres (zborovodja Katja Jarm) in MePZ Leo Fortis (zborovodja Mihaela Komočar Gorše).

Območno revijo je drugič zapored strokovno spremljal Tomaž Pirnat, ki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, izpopolnjeval pa se je na Visoki šoli za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu pri prof. Johannesu Prinzu. Pirnat se je po zaključenih nastopih pogovoril z zborovodji in umetniškimi vodji ter jim predal napotke za nadaljnje delo. Kvartet As je uvrstil na državni, Žensko vokalno skupino Soreline in Mešani pevski zbor Leo Fortis pa na regijski nivo.

Vsekakor si vse pevke in pevci zaslužijo čestitke za svoje nastope, s katerimi so obiskovalcem prikazali pestrost in kakovost zborovske glasbe v Temeniški in Mirnski dolini. Pomen ljubiteljskega glasbenega ustvarjanja je med drugim v svojem nagovoru poudarila tudi županja Občine Trebnje Mateja Povhe, ki je pevskim zasedbam prisluhnila na reviji.

Sodelujoči zbori oz. pevske zasedbe so prijeli tudi priznanja za sodelovanje, dogodek je povezovala Petra Krnc Laznik. Območno srečanje so omogočili JSKD ter občini Trebnje in Mirna, zahvala za pomoč pri izvedbi pa gre še Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje in Glasbeni šoli Trebnje.

JSKD OI Trebnje
Foto: Studio PraprotKa

Galerija

_zzzsopek (1)
_zzzsopek (10)
_zzzsopek (11)
_zzzsopek (12)
_zzzsopek (2)
_zzzsopek (3)
_zzzsopek (4)
_zzzsopek (5)
_zzzsopek (6)
_zzzsopek (7)
_zzzsopek (8)
_zzzsopek (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava