Špela Grošelj o hudi bolezni mame in razhodu z Domnom

18.5.2024 | 13:30

Lea in Špela (Foto: Lea Mederal Gams)

Lea in Špela (Foto: Lea Mederal Gams)

Lea Mederal Gams je tokrat v oddaji Potep z Leo gostila priljubljeno pevko Špelo Grošelj. Podali sta se na Janče, ker bo tam 25. maja prva letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Špela bo nastopila z Miranom Rudanom in ansamblom Pogum.

Špela je Lei na dolgem pohodu zaupala marsikaj, o razhodu s prijateljem Domnom Kumrom, odprla ji je srce in povedala, kaj vse se ji je dogajalo ob mamini hudi bolezni. Najprej o tem, zakaj sta se s pevcem in prijateljem Domnom Kumrom po petih duetih in mnogih letih sodelovanja in druženja, vsaj začasno razšla. Ker je Špelina mama bolna, Špela nima dovolj energije za ukvarjanje z drugimi ljudmi. Domen se o težavah v njunem odnosu ni želel pogovarjati, zato sta prijateljski odnos začasno prekinila.

Špela je po mnogih letih premora posnela tudi dve pesmi z oživljeno skupino Atomik Harmonik. Sicer pa je rajši samostojna, rajši sama odloča o svoji karieri. »S ta drugo Špelo zdaj skupaj odločno prepričava Janija Pavca (vodjo skupine Atomik Harmonik, op.a.), da pač ne bova oblekli krila, ampak hlače«, je Lei zaupala Špela. »Pomembna je energija, seksipilnost na odru, ne pa hlače ali krilo.«

S seboj na potep z Leo je vzela dva svoja psička, Sissy in Jacka. Brez njiju si ne predstavlja več svojega življenja. Vzela ju je tudi v bolnišnico, na obisk k mami, v »pasjem vozičku«, večkrat, a so jo razkrinkali in ji zabičali, da tega ne sme več početi.

Zadnje čase manj hodi v hribe kot nekoč. Njeni najbližji ne hodijo tako radi, tako, da nima prave ekipe, druga stvar pa je njena lenoba, je bila iskrena Špela.

Pred Planinskim domom Janče bo v soboto, 25.maja med 9.30 in 14.uro potekala prva letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Nastopili bodo Špela Grošelj, Miran Rudan in ansambel Pogum, prireditev bodo povezovali Gregor Janežič, Nina Cestnik Pavlič in Dean Windisch, dogodek pa bodo obiskali in popestrili tudi mnogi voditelji Aktuala in Veseljaka. Pridite, zabavno bo!

Njena mama je bila pol leta v bolnišnici, ima nepojasnjen meningoencefalitis, bilo je zelo hudo, nekaj časa Špele sploh ni prepoznala. Ker zdravniki niso znali pojasniti njene bolezni, je Špela poskusila tudi z alternativnim zdravljenjem. Ko so Špeli rekli, da mami ne bo več dolgo, so se s prijatelji in družino že poslovili od nje, ji ukinili zdravila, tri dni kasneje pa je bila mami budna ves dan, se nasmehnila, usedla ... bila je vse boljša. Špela meni, da so ji škodila vsa zdravila, s katerimi so jo zdravili, in njihovi stranski učinki. Zdaj je tri mesece brez zdravil in ji gre na bolje.

»Mama mi pomeni največ na svetu«, je povedala in zajokala Špela. Živeli sta sami, Špela se je kmalu osamosvojila. Delala je v fitnes centru, pa tudi kelnarila, in slednjega noče nikoli več početi, zaradi nemogočih gostov.

Špela še nikoli ni bila na Jančah. Všeč ji je bila mehka, gozdna pot, po kateri sta hodili z Leo. Špela bo na Jančah, v soboto, 25. maja, predstavila novo pesem, ki izide šele junija. Za Leo je zapela nekaj taktov pesmi, ki gre lepo v ušesa.

Na Jančah sta preizkusili dobrote v Planinskem domu, pred katerim se bosta 25. maja med 9.30 in 14. uro skupaj z Aktualovci in Veseljaki udeležili prvega letošnjega dogodka Laško Gremo v hribe, bili sta zadovoljni z žganci, obaro, pico, štruklji in jabolčnim zavitkom, za predjed pa sta dobili okusne, slastne in slavne jagode z Janč. Pridite jih poskusit tudi vi, in obiščite prireditev Laško Gremo v hribe!!

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava