Aleks Vaš v finalu EUBC turnirja na Madžarskem

18.5.2024 | 09:00

Aleks Vaš v finalu EUBC turnirja na Madžarskem
Aleks Vaš v finalu EUBC turnirja na Madžarskem

Z velikim veseljem vam poročamo o velikem uspehu naših dveh boksarjev na Madžarskem. Med 12. in 17.5.2024 se je v tamkajšnjem mestu Eger namreč odvijalo pokalno tekmovanje evropske boksarske zveze (EUBC), pod imenom 73. Gergely Bernomisza Memorial, na katerem je nastopilo 18 reprezentanc (Azerbajdžan, Estonija, Izrael, Jordanija, Kazahstan, Poljska, Madžarska, Črna Gora, Škotska, Slovaška, Slovenija, Uzbekistan, Wales, Gambia, Moldavija, Romunija, Švica in Ukrajina). V izjemni konkurenci smetane evropskega boksa se je od slovenskih reprezentantov najbolje odrezal Aleks Vaš, ki si je priboril edino finale na prvenstvu.

V četrtfinalu kategorije do 60kg je s soglasno odločitvijo sodnikov s 5:0 premagal domačina Daniela Szaboja, v polfinalu je s serijo udarcev že v prvi rundi poskrbel za sodniško prekinitev in si zagotovil zmago proti Zalanu Somodiju, v velikem finalu pa se je pomeril z Andreijem Tomiskovim iz Moldavije. V dramatičnem finalu, kjer je Aleks v prvi rundi prevzel pobudo, proti koncu malce padel, izgubil drugo rundo in se odlično vrnil v tretji, so končno zmago sodniki prisodili Moldavcu, vsekakor pa je srebrna medalja na tako močnem tekmovanju velik razlog za slavje. Le malo je manjkalo, da bi bilo le to dvojno, saj je bil po obetavnem začetku prve runde polfinalnega obračuna v kategoriji do 54kg z Ramonom Buzasom naš Izak Razpotnik na dobri poti do finala, po prejetem udarcu za štetje pa izgubil kontrolo na taktično zamislijo, kar je precej izkušenejši nasprotnik izkoristil v svoj prid.

Ponosni smo na dejstvo, da v klubu gojimo šolo boksa, ki lahko povsem konkurenčno parira najboljšim evropskim reprezentancam v olimpijskem boksu in z zanosom zremo prihodnost. Tekmovanje smo izkoristili tudi za vzpostavitev sodelovanja z dvema boksarskima velesilama, Kazahstanom in Škotsko, s katerima bomo v bližnji prihodnost izvedli skupne priprave.

Po vrnitvi v Slovenijo sledi videoanaliza nastopov, določitev smernic za korekcijo in priprava na evropsko prvenstvo, ki nas avgusta čaka v Bosni. Že ta vikend nadaljujemo s tekmovalnimi nastopi. Karateisti bodo v Luciji namreč nastopili na 2. državnem pokalnem tekmovanju, naslednji teden pa bo številčna ekipa taekwondoistov napadla državne naslove v Celju.

Športni pozdrav,

Fight Club Shony

Galerija

_zzzturnir (1)
_zzzturnir (10)
_zzzturnir (11)
_zzzturnir (12)
_zzzturnir (2)
_zzzturnir (3)
_zzzturnir (4)
_zzzturnir (5)
_zzzturnir (6)
_zzzturnir (7)
_zzzturnir (8)
_zzzturnir (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava