Jasna Kuljaj: "Jih bo moj fot'r že slišal!"

20.5.2024 | 13:40

Jasna je programska direktorica štirih televizijskih kanalov.

Jasna je programska direktorica štirih televizijskih kanalov.

Z Darjo Gajšek sta dobri sodelavki in kolegici.

Z Darjo Gajšek sta dobri sodelavki in kolegici.

Nazadnje se je prelevila v Heleno Blagne.

Nazadnje se je prelevila v Heleno Blagne.

Kdo ne pozna Jasne Kuljaj? Voditeljice, imitatorke, besedilopiske, tudi pevke in v zadnjem času programske direktorice. Kot majhna deklica je bila bolj zadržana, malo muhasta in zelo trmasta, njen očka Ivo je v posnetku zaupal, da zelo "radoživa in rahlo narcisoidna".

Na te besede se je Jasna hitro odzvala: "Jih bo moj fotr že slišal!"

"Rada je nastopala pred ogledalom, ko je prišel njen čas, je bila že pripravljena", je še povedal njen očka, in Jasna se je s tem celo strinjala.

Jasna je programska direktorica štirih televizijskih kanalov: TV Veseljak Golica, TV Aktual, BestFM TV in TV Zlati zvoki. Da je sprejela ponujeno mesto, je morala najprej razčistiti sama s sabo, ali bo ustvarjala za kamero brez kančka ljubosumja na tiste pred njo. Ko je ugotovila, da je bilo 20 let odrov in televizijskih nastopov dovolj, je delo sprejela.

Zdaj brez težav podpira voditelje in voditeljice z ustvarjanjem čim boljših programov in vsebin. Voditelj Vip petka Matej Barbo jo je razkrinkal, da je dala ekipi 10 Jasninih zapovedi. Prva zapoved je: Ljubi svojega sovoditelja kot lastnega brata in sestro. Pri tem ljubi tudi producenta. Jasna ga je okarala, da je bil to vendarle interni akt. A vseeno je potrdila to njeno pravilo. Videli smo tudi Jasno v videospotu pesmi Trije petelini, v katerem je zapela skupaj s Špelo Grošelj, Ljubico Špurej in Cotom. Njena prijateljica Lea Mederal Gams je o Jasni povedala: "Jasna je fejst baba, skupaj radi pohajava, a ko pride k meni na obisk, ima vedno s sabo tri stvari: kavo, mleko in beli sladkor."

Jasna je pojasnila, da Lea doma nima ne kave, ne kravjega mleka, ne sladkorja, zato to rajši nosi s sabo. "Jaz grem na ziher", je v smehu razložila. Na koncu oddaje je Jasna razveselila gledalce in poslušalce Veseljaka z imitiranjem Helene Blagne. Jasna jo imitira že dolgo vrsto let. Do imitacij ima ambivalenten odnos, velikokrat pravi, da tega ne bo več počela. Svetlolasa "Helenina" lasulja je že rahlo obrabljena. Jasna je ponovno dokazala, da je duhovita in zanimiva sogovornica. Potiho še vedno mislimo, da bi morala nastopati tudi pred kamero.

A. S.
Foto: Simon Pelko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava