FOTO: 2. golažijada Stopiče 2024

20.5.2024 | 14:40

Golaži gredo na ocenjevanje.

Golaži gredo na ocenjevanje.

Naj stojnica

Naj stojnica

Prizorišče

Prizorišče

Zmagovalci - 1., 2., 3. in stojnica

Zmagovalci - 1., 2., 3. in stojnica

Zmagovalci

Zmagovalci

Prizadevni člani Športnega društva Stopiče so v soboto, 18. maja, organizirali drugo golažijado na igrišču pri osnovni šoli. Že samo prizorišče in čudovito sončno vreme je napovedovalo lep dogodek.

V pripravi golaža se je pomerilo kar 19 ekip. Poleg domačinov - športno društvo Stopiče (čebula v solzah), društvo upokojencev Stopiče, ekipe iz Stopič (grupca), - so kuhale tudi ekipe iz Brezovice, Hrušice (Dream team Hrušica), Križ (trio adijo), Verduna (verdun goulash), Plemberka, Črmošnjic - 2 ekipi (škratki in novi štirje), Orehka (pri zbiti srni), Gornje Težke Vode (kmetija Kabur), Mirne Peči (jorgovani), Globodola (janez), Jurne vasi (nk jurna vas), Gabrja (konzerva), LD Trdinov vrh, ekipa Piroćanac, katere člani prihajajo iz Pirota v Srbiji, ter ekipa DITRA. To ekipo so sestavljali člani, ki imajo transplantirane organe.

Organizator je za vsako ekipo pripravil stojnico, ki jih je priskrbela Mestna občina Novo mesto. Vsaka ekipa je dobila 3 kg čebule, 3 kg mesa in še par drobnih stvari za kuhinjo. Tako so imele vse ekipe iste osnovne surovine. Vsaka ekipa pa je potem imela proste roke za začimbe. Domišljija ne pozna meja. Začetek kuhanja je bil ob 14 uri.

V čudovitem vremenu in vzdušju je bilo v zraku čutiti veliko pozitivne energije. Za predstavitve ekip ter krajev, od koder prihajajo, in za dobro voljo med kuhanjem, je poskrbel neumorni voditelj dogodka Pero. Da obiskovalci niso bili prikrajšani za golaž, so poskrbeli člani ŠD, ki so skuhali zelo okusen golaž. Poskrbeli so tudi za mrzlo pijačo, za najmlajše pa sladoled. Pridne članice pa so poskrbele tudi za poslikavo obraza.

Ob 18. uri je komisija pobrala vzorce golažev za ocenjevanje in jih prepustila žiriji, da izberejo najboljšega. V štiričlanski žiriji so bili domačinka Tatjana Ravnih, Zvone in Nejc Ban ter nekdanji tekmovalec mastechefa Žiga Škvorc.

Po napornem ocenjevanju so izbrali najboljše. Zmagovalni golaž je skuhala ekipa Društva upokojencev iz Stopič, drugo mesto je zasedla ekipa NK Jurna vas in tretje Piroćanci. Ekipe so prejele bogate praktične nagrade, katere so prispevali donatorji. Ocenjevalo se je tudi ureditev stojnic in nagrado za najbolj urejeno stojnico je prejela ekipa iz Brezovice.

Vsi golaži so bili odlični in obiskovalci so lahko brezplačno poizkušali vse tekmovalne golaže. Če vas ni bilo zraven, lahko popravite to napako in jih obiščete v letu 2025, kajti Športno društvo Stopiče že sedaj vabi na 3. golažijado, ki bo v maju 2025.

V galeriji tudi dogajanje v sliki.

P. K.
Foto: Danijel Radković

Galerija

_cebula v solzah
_ditra
_golaz
_golazi gredo na ocenjevanje
_hrusica
_kako je dober
_komisija
_konzerva gabrje
_lanskoletni zmagovalci
_ld gabrje
_mi stirje
_nagrade
_naj stojnica
_nas dva
_nas fotograf
_pestro
_pirocanci
_predsednik &
_priboljski
_prizorisce
_sd stopice
_se kuha
_skratki
_tretje mesto
_verdun
_verdun_1
_za sladkosnede
_zmagovalci 1 2 3 in stojnica
_zmagovalci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava