1. Tekmovanje harmonikarjev v Šentrupertu

11.6.2024 | 12:30

Turistično društvo Šentrupert je v soboto, 8.6.2024, pripravilo tekmovanje harmonikarjev. Na tekmovanju je škarje in platno med tekmovalci vihtela izkušena komisija. Med njimi dva, ki poučujeta igranje na diatonično harmoniko, to sta bila Janez Lekše iz Hudenj pri Škocjanu in Klavdija Ceglar iz Ljubljane. Tretji član komisije pa je bil Slavko Frančič iz Čadraž, ki že več kot 35 let igra v ansamblu Frančič in je v zakonski stan popeljal več kot 700 parov.

1. Tekmovanje harmonikarjev v Šentrupertu
1. Tekmovanje harmonikarjev v Šentrupertu

Prijavljenih je bilo 30 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v štiri kategorije:

1. Kategorija: letniki 2014 do 2016 (prijavljenih osem harmonikarjev in dve harmonikarki) 1.mesto je osvojila Nina Kobetič iz Dragatuša, 2. mesto Peter Zaletelj iz Gorenjega Zabukovja, 3. mesto Anže Kmetič iz okolice Radeč.

2. Kategorija: letniki 2011 do 2013 (prijavljenih osem harmonikarjev in ena harmonikarka): 1.mesto je osvojila Sinja Gračnar iz Šentjurja, 2. mesto Jan Povše iz Bizeljskega , 3. mesto Rene Strnad iz Leskovca v Podborštu.

3. Kategorija: letniki od 2004 do 2010 (prijavljenih sedem harmonikarjev in ena harmonikarka): 1. mesto je osvojil Gašper Štajnar iz Škofljice, 2. mesto Luka Ban iz Rateža, 3. mesto domačin Lovro Nemec.

4. Kategorija: letniki od 1995 do 1948 (prijavljeni trije harmonikarji): 1. mesto je osvojil Jurij Kink iz Novega mesta, 2. mesto Alojz Murgelj iz Starin, 3. mesto Zlatko Mohorič iz Idrije.

Hkrati je potekalo tudi tekmovanje za najboljše harmonikarje občine Šentrupert. 1. mesto je zasedel Lovro Nemec, 2. mesto Žan Kramer in 3. mesto Žan Štrukelj.

Z obiskom tekmovanja smo zelo zadovoljni. Med tekmovalci je bilo nekaj otrok, ki so se tekmovanja udeležili prvič, nekaj tekmovalcev pa je bilo takih, ki so na različnih tekmovanjih po Sloveniji že dosegli zavidljive uspehe. Prireditveni prostor je bil lepo napolnjen, za tekmovalce ter ostale obiskovalce pa je bilo dobro poskrbljeno. Za pijačo je poskrbela Gostilna Jaklič, za jedačo pa Mesnine Bizjak.

Čestitke nastopajočim in hvala vsem. Se vidimo naslednje leto.

Turistično društvo Šentrupert
Boštjan Nemec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava