Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Ocvrte nadevane paprike


Revija Dober tek
11. 6. 2024, 13.20
Posodobljeno
12. 06. 2024 · 19:10
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_recept.jpg

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom, skuto in pršutom ...

##IMAGE-4003141##

Priprava

1. Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).

2. Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.

cloud-rain

Trenutno

10 °C

Deževno

petek, 9. 5

Deževno

7 / 15 °C cloud-rain

sobota, 10. 5

Delno oblačno

6 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.