Izkušnje in mladost na članskem evropskem prvenstvu v atletiki

13.6.2024 | 09:20

Od 7. do 12. junija je v Rimu (Italija) potekalo člansko evropsko prvenstvo v atletiki. Atletski klub Krka je imel dva predstavnika, v polmaratonu najstarejšega člana reprezentance Primoža Kobeta, in mladega šprinterja Matevža Šuštaršiča, za katerega je to bilo prvo veliko tekmovanje v članski konkurenci.

Štafeta

Štafeta

Primož Kobe

Primož Kobe

Kljub dobremu začetku sezone za Matevža nadaljevanje ni šlo po pričakovanjih in norme za posamični nastop na 200 m ni dosegel. Na evropski lestvici je bil 37., 36. pa se jih uvrsti na tekmovanje. Vseeno je potoval v večno mesto, kot član štafete 4 x 100 m, ki se je po 14. letih uspela uvrstiti na EP. Pred nastopom štafete je v polmaratonu tekmoval Primož, ki je do 8 km še imel občutek, da bo šlo po načrtih. Polmaraton je končal na 52. mestu s časom 1:07,30.

Tekma štafet je bila na sporedu v torek v dopoldanskem času. Motivacije za dosego dobrega rezultata ali mogoče celo državnega rekorda je bilo več kot dovolj. Štafeto sestavljajo mladi atleti, po večini še mlajši člani. Le eden od jih je že bil na tako velikem tekmovanju, ostali pa si morajo izkušnje na takih tekmah še nabrati. Štart, prva in druga predaja so potekali v redu, pri zadnji predaji pa se je žal zataknilo in ostali so brez rezultata. So dobra, povezana ekipa, ki jim morebiti manjka še malo uigranosti, zato pa verjamemo, da nas bodo v prihodnje še razveseljevali na največjih tekmah.

V soboto, 15. 6., čaka Matevža in vse druge člane štafete še nastop na novomeškem mitingu, ki si je v letošnjem letu priboril naziv WA Continental tour – Challanger. Matevž vedno rad nastopa v Novem mestu, ker je steza hitra. Ob dodatni podpori domačih navijačev, lepem vremenu in tradicionalno dobri organizaciji, dobri rezultati nastopajočih prav gotovo ne bodo izostali, zato lepo vabljeni na ogled mitinga.

AK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava