Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavi recept: Bageta s sirom in česnom


Revija Liza Maja
13. 6. 2024, 12.10
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_recept.jpg
tarladalal.com
Foto: tarladalal.com

Če radi jedi začinite s česnom, vam bo ta preprosta kombinacija s sirom zelo všeč.

##IMAGE-4002988##

Sestavine za 4 osebe:

5 strokov česna
1/3 skodelice svežega peteršilja
2 žlici olivnega olja
115 g narezanega sira po okusu
3 žlice masla
ščepec soli
2 bageti

Priprava:

1. Olupljeni česen in peteršilj damo v mešalnik, dodamo olivno olje in drobno sesekljamo. Rezine sira narežemo na kocke. Sesekljani česen s ščepcem soli pražimo na segretem maslu približno 2 minuti, nenehno mešamo, nato pa odstavimo.

2. V bageto pod kotom večkrat zarežemo. Vzareze prilijemo česnovo maslo in nekaj kock sira. Bageto damo na folijo, pokrijemo z drugo folijo, prestavimo na rešetko in pečemo v pečici pri 190 °C približno 10 minut. nato odstranimo zgornjo folijo in pečemo še 10 minut.

cloud

Trenutno

13 °C

Oblačno

četrtek, 8. 5

Deževno

9 / 13 °C cloud-rain

petek, 9. 5

Deževno

7 / 14 °C cloud-rain

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 17 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.