FOTO: Slovenska bakla na poti do Pariza obiskala tudi Sevnico

17.6.2024 | 08:20

V sredo, 12. junija, je Sevnico obiskala Slovenska bakla. Jekleno plamenico so v znak podpore slovenskim olimpijcem po prenovljenih športnih površinah pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica ponesli predstavniki lokalne skupnosti, vrtčevski otroci in osnovnošolci ter predstavniki številnih športnih klubov in društev.

FOTO: Slovenska bakla na poti do Pariza obiskala tudi Sevnico

Projekt Slovenska bakla je široko prepoznana promocijska aktivnost, ki se pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez izvaja v letu olimpijskih iger že drugič zapored. Plamenica, ki so jo izdelali v Slovenski industriji jekla, potuje po vseh slovenskih občinah in tako širi vrednote olimpizma in športnega duha predvsem med mlade.

Župan Srečko Ocvirk je na slavnostnem dogodku ob obisku Slovenske bakle, ki ga je Občina Sevnica organizirala v sodelovanju s KŠTM Sevnica in Športno zvezo Sevnica izpostavil pomen krepitve športnega duha v lokalnem okolju s ciljem promocije zdravega načina življenja.

V prvem krogu, ki je potekal po tekaški stezi, so Slovensko baklo s podajanjem ponesli naši najmlajši, otroci iz Vrtca Ciciban Sevnica in Vrtca Krmelj, nato pa jo je prevzel župan in v družbi podžupana Janeza Kukca in sodelavcev občinske uprave ponesel naslednji krog. Baklo je nato prevzela direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek s sodelavci in športno maskoto Lisičko giba, za tem pa so baklo ponesli predstavniki sevniških osnovnih šol ter športnih društev in klubov.

Zbrane je pozdravil tudi vrhunski športnik, atlet in olimpijec, Brežičan Jurij Rovan in mladim namenil besede spodbude za vztrajnost, športni duh in prijateljstvo, ki so ključna merila za uspeh v športu.

Občina Sevnica
Foto: Klemen Bec

Galerija

_zzzobisk Bakle (01)
_zzzobisk Bakle (02)
_zzzobisk Bakle (03)
_zzzobisk Bakle (04)
_zzzobisk Bakle (05)
_zzzobisk Bakle (06)
_zzzobisk Bakle (07)
_zzzobisk Bakle (08)
_zzzobisk Bakle (09)
_zzzobisk Bakle (10)
_zzzobisk Bakle (11)
_zzzobisk Bakle (12)
_zzzobisk Bakle (13)
_zzzobisk Bakle (14)
_zzzobisk Bakle (15)
_zzzobisk Bakle (16)
_zzzobisk Bakle (17)
_zzzobisk Bakle (18)
@@@_zzzobisk_Bakle__19_
_zzzobisk_Bakle__20_
_zzzobisk_Bakle__21_
_zzzobisk_Bakle__22_
_zzzobisk_Bakle__23_
_zzzobisk_Bakle__24_
_zzzobisk_Bakle__25_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava