Vabljeni na pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

17.6.2024 | 08:50

V okviru praznika Občine Mirna Peč vas vabimo, da se nam pridružite na nepozabnem pohodu, ki bo potekal v soboto, 22. junija, med 8. in 14. uro. Začetek bo na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči, zaključek pa pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Vmes bo brenčaško luštno, zabavno, prešerno, okusno in poetično.

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v soboto, 22. junija, vabi na 11. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, ki ga organiziramo v sodelovanju z Občino Mirna Peč, Osnovno šolo Toneta Pavčka, občani in lokalnimi društvi. Z nami bodo Društvo harmonikarjev, Čebelice, PGD Mirna Peč, PGD Hmeljčič, Društvo vinogradnikov, MPZ Rožmarin, Društvo podeželskih žena, Turistično društvo, Sekcija ljubiteljev Slakove glasbe in Leopold Pungerčar.

Datum: sobota, 22. junij, med 8. in 14. uro

Začetek in zaključek: začetek bo na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana (nasproti KZ Trebnje, Trg 38, Mirna Peč) in zaključek pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka (Trg 8, Mirna Peč)

Vmesne postaje: Pavčkov dom v Šentjuriju, Hmeljčarska gora, Gasilski dom Hmeljčič in Izletniška kmetija Barbo - Domačija Slakove mladosti na Malem Kalu

Dolžina pohoda: približno 12 lepih kilometrov z višinsko razliko 190 metrov (čas hoje okoli tri ure)

Prijavnina: do 19. junija 16 evrov, pozneje in na dan dogodka 18 evrov, za otroke do 15 leta brezplačno. Prijave so že odprte na spletni strani cetrtkova.brencanja.si ali preko e-maila pohod.pspm@gmail.com. Za več informacij nas lahko pokličete na 031 365 220.

Dodatna ugodnost: Po koncu pohoda bomo pohodnikom omogočili brezplačen ogled Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Prijave za ogled muzeja bomo zbirali na dan pohoda ob prijavah.

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Vabljeni na pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Zbor za pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti bo v soboto, 22. junija, na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči. Prijave na datum pohoda bodo potekale med 8. in 8.30, zgodnje prijave pa tudi že zbiramo na spletni strani cetrtkova-brencanja.si in hvaležni bomo za “predhodno” najavo zaradi lažje organizacije. Možno se bo prijaviti tudi pozneje in še na dan pohoda, pri čemer cena prijavnine ob zgodnji prijavi do 19. junija znaša 16, za poznejše prijave in na dan pohoda pa 18 evrov.

Program vključuje: broško z motivom pohoda, plastenko vode, kulturne nastope, pokušino lokalnih vin in tradicionalnih dobrot, kosilo (topel obrok), Slakov štrudelj in še mnogo več! Za otroke do 15. leta starosti v spremstvu obeh staršev je udeležba na pohodu brezplačna, Brenčači pa vsem otrokom, mlajšim od 15 let, ki se bodo pohoda udeležili skupaj s starši, podarjamo kupon za Slakov štrudelj in brezalkoholno pijačo. Po koncu pohoda bomo pohodnikom omogočili tudi brezplačen ogled Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Prijave za ogled muzeja bomo zbirali na dan pohoda ob prijavah.

V okviru praznika Občine Mirna Peč se nam pridružite na čarobnem pohodu po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, kjer bodo dobro vzdušje, kultura in narava združena v eno. Čakajo vas nepozabni pogledi, odlična družba in kulinarične postojanke. Trasa je nezahtevna, tako da ni izgovorov, in lepo vabljeni vsi – družine, pari, samski, babice, dedki …, da pohajkujete z nami. Rezervirajte si torej datum – 22. junij, ko bo v brenčaški družbi okusno, osvežilno, kulturno-športno razigrano. Hkrati vas vabimo tudi na ostale prireditve ob občinskem prazniku, pri čemer prilagamo celoten program 25. praznika občine Mirna Peč 2024.

Julija si bomo Brenčači vzeli dopust za ideje, navdih in nabiranje pozitivne energije, v avgustu in prihodnjih mesecih pa vas bomo znova veseli povabili v brenčaško družbo. Pozorno nas spremljajte, če želite prvi pravočasno izvedeti vse podrobnosti. Vabimo vas na Facebook in Instagram profil Četrtkova brenčanja v Mirni Peči, k prijavi na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com in k obisku naše spletne strani cetrtkova-brencanja.si.

Hvala in vedno dobrodošli v brenčaški družbi,

Brenčači

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava