Jubilejna 30. kolesarska dirka Po Sloveniji se je dotaknila tudi občine Mokronog-Trebelno

21.6.2024 | 08:40

V Mokronogu se je na dan zadnje etape kolesarske dirke Po Sloveniji v nedeljo, 16. junija 2024, z aktivnostmi pričelo že ob devetih zjutraj. Ker je šlo za izjemen mednarodni športni dogodek, je občina k sodelovanju povabila številna društva in organizacije, ki so se z veseljem odzvala in se pridružila tudi številnim gledalcem, da smo skupaj namenili lepo spodbudo tekmovalcem in izrazili veselje ob tej veliki športni prireditvi.

Jubilejna 30. kolesarska dirka Po Sloveniji se je dotaknila tudi občine Mokronog-Trebelno

Skupaj z Mažoretnim društvom Trebelno, Harmonikaši s Trebelnega, učenci OŠ Mokronog in Vrtcem Mokronožci, člani Društva upokojencev Mokronog-Trebelno, Centrom za krepitev zdravja Trebnje, Klubom odbojke na mivki, Društvom vinogradnikov Mokronog, Shotokan karate-Do klub Toushi in Kolesarskim klubom Dolenjska balanca smo pripravili zanimiv in pester kulturno-športno-turistični program. Najmlajši so s kolesi, skiroji in poganjalčki uživali na kolesarskem poligonu in prejeli medalje. Društvo za razvoj psihofizičnih veščin Klira so obiskovalcem pobližje predstavili lokostrelstvo. Številni so si z zanimanjem ogledali tudi fotografsko razstavo fotografa Boruta Dvornika, ki je na ogled postavljena pred Kulturnim domom Mokronog.

Malo pred enajsto uro je našo občino preletel helikopter TV Eurosport in posnel vse naše aktivnosti, tudi konjenike Konjeniškega društva Češnjice na gradu Mokronog. Karavana kolesarjev je skupaj z vsemi spremljevalnimi motoristi in kolesarji prikolesarila mimo ob 12. uri in 15 minut, ko smo jih bučno pozdravili in mahali z zastavicami.

V sklopu 5. etape dirke je tako kolesarska karavana prekolesarila območje občine Mokronog-Trebelno. Ponosni smo, da smo bili del te kolesarske zgodbe.

Anita Petrič

Galerija

_zzzMT (0)
_zzzMT (1)
_zzzMT (2)
_zzzMT (3)
_zzzMT (4)
_zzzMT (5)
_zzzMT (6)
_zzzMT (7)
_zzzMT (8)
_zzzMT (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava