Praznovanje treh dogodkov: 51 let valete, 90 let učiteljice, deveta knjiga

21.6.2024 | 14:00

V ponedeljek popoldne, 10. junija, smo se zbrali ob 51-letnici našega zaključka OŠ Vavta vas v gostišču Krka v Gabrovčcu. Praznovali smo kar tri dogodke, in sicer našo valeto, učiteljičin 90. rojstni dan in izid njene knjige. Najprej je vse zbrane pozdravila naša sošolka Marija Andrejčič: 10 nekdanjih sošolk in sošolcev, našo nekdanjo učiteljico slovenščine in knjižničarko v Osnovni šoli Vavta vas Marjeto Dajčman ter učitelja športne vzgoje Jožeta Pečnika.

Praznovanje treh dogodkov: 51 let valete, 90 let učiteljice, deveta knjiga

Marjeta Dajčman bo 11. julija praznovala 90. rojstni dan. Marija je predstavila njeno življenje in delo. Izdala je novo - deveto knjigo z naslovom Svetloba ljubezni. Andrej Šenica je gospe Dajčman v imenu vseh zbranih zaželel vse najboljše, največ zdravja in dobrega počutja v njeni hiši v vasi Krka. Razveselili smo jo s šopkom in manjšo pozornostjo. Vsem zbranim je naša nekdanja učiteljica podarila svojo deveto knjigo z naslovom Svetloba ljubezni s svojim podpisom. Po pozdravu in uvodnih besedah smo imeli skupno kosilo.

Po kosilu smo se zbrali na terasi gostišča, kjer smo se pogovarjali o marsičem. Leon Šuštaršič je predstavil Marjetin ljubezensko-pustolovski roman Afrika, Afrika, ki je izšel leta 1994, in avtorici zastavil nekaj vprašanj. Prebral je tudi odlomek iz knjige.

Preizkusili smo se v številnih igrah. Pri prvi igri je na znak šest prisotnih napihovalo balon. Tisti, ki mu je počil najprej, je postal zmagovalec. To je uspelo Andreju Glavanu. Preizkusili smo se tudi v reševanju ugank in anagramov. Igrali smo se tudi pantomimo. Pri vseh igrah smo bili uspešni in se ob njih prijetno zabavali. Najboljši so bili tudi nagrajeni. Posladkali smo se s torto, s katero nas je počastila naša slavljenka. Na torti so bile številke 51, 9 in 90, kar je bila tudi uganka za nas zbrane, ki pa je bila hitro rešljiva. Nekdanji osnovnošolci imamo namreč poseben zvezek, v katerega vpisujemo vsa srečanja in shranjujemo vabila, fotografije, se podpišemo in zapišemo kakšno misel, sošolci ali učitelji. Gospa Marjeta Dajčman je letos zapisala: »Moji učenci so čudoviti. Z njimi je vedno lepo. Posebno danes. Bili smo skupaj na moji 80-letnici, zdaj na 90-letnici, morda bomo tudi na 100-letnici. Vse je mogoče.«

Naši učiteljici in pisateljici Marjeti Dajčman želimo še mnogo zdravih in uspešnih let ob njenih hobijih, predvsem ob pisanju in igranju klavirja.

Helena Murgelj

Galerija

_zzpraznovanje treh (1)
_zzpraznovanje treh (2)
_zzpraznovanje treh (3)
_zzpraznovanje treh (4)
_zzpraznovanje treh (5)
_zzpraznovanje treh (6)
_zzpraznovanje treh (7)
_zzpraznovanje treh (8)
_zzpraznovanje treh (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava