Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Polnjeni paradižniki


Revija Liza Maja
8. 7. 2024, 13.30
Posodobljeno
09. 07. 2024 · 19:33
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzpp__1_.jpg
Liza Maja
Foto: Liza Maja

Ljubitelji paradižnika boste navdušeni nad to kombinacijo.

_zzzpp__2_.jpg
Liza Maja
Foto: Dreamstime

Sestavine za 4 osebe:

4 velikih ali 8 majhnih paradižnikov


2 šalotki
80 g trakov šunke
6 žlic olivnega olja
50 g odmrznjenega graha
1 žlica sesekljane bazilike
160 g kuhanih makaronov
100 ml smetane
80 g sira
80 g drobno nastrganega parmezana
morska sol
sveže mlet poper

Priprava

1. Šalotki olupite in drobno sesekljajte. Paradižnike operite in obrišite. Nato jim vodoravno odrežite pokrove. Z žličko izdolbite meso ploda. V ponvi segrejte dve žlici olja in na njem popražite šalotke in šunko. Ves čas mešajte in vse skupaj zlato popražite na srednji temperaturi.

2. Dodajte izdolbene dele paradižnikov, grah, baziliko, kuhane testenine in smetano. Vse skupaj naj nekaj časa lahno vre, nato pa dodajte obe vrsti sira. Nekaj sira prihranite za konec. Mešanico začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in postavite vstran.

3. Pečico segrejte na 180 stopinj. Lahno namastite model. Paradižnike nadevajte z mešanico in jih postavite v model. Potresite s sirom in jih nakapajte s preostalim olivnim oljem.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.