Sprejem Slovenske bakle, pred in za Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka Mirna Peč

10.7.2024 | 16:00

Spoštovani,

približujejo se poletne Olimpijske igre v Parizu, s tem pa tudi prihod Slovenske bakle v Mirno Peč, ki bo 10. julija 2024 ob 16. uri pred in za Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Slovenska bakla je projekt Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, v okviru katerega 100 dni pred olimpijskimi igrami bakla potuje po slovenskih občinah in s tem izraža podporo slovenskim športnikom v pripravah na Olimpijske igre v Parizu.

PRIZORIŠČE: PLOŠČAD PRED IN ZA MUZEJEM LOJZET ASLAKA IN TONETA PAVČKA,

                        TRG 8, MIRNA PEČ

1 - SPREJEM BAKLE PRED MUZEJEM LOJZETA SLAKA IN TONETA PAVČKA:

Pred muzejem pričakajo prihod bakle župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic, eden od uspešnih Mirnopeških športnikov- tekač Mitja Krevs v spremstvu članov Društva harmonikarjev Mirna Peč in ljudskih pevk Čebelice Društva podeželskih žena Mirna Peč, ki bodo zapeli pesem Lojzeta Slaka »V dolini tihi«. Prav tako bodo pri sprejemu sodelovale članice Društva podeželskih žena Mirna Peč in člani Društva vinogradnikov Mirna Peč, ki bodo pripravili hrano in vino za dobrodošlico.

Baklo sprejme župan Andrej Kastelic, ki jo preda tekaču Mitju Krevsu.

2 - PRENOS BAKLE OD MUZEJA NA ŠPORTNE POVRŠINE ZA MUZEJEM: baklo bo ponesel mirnopeški tekač Mitja Krevs skupaj s tekači njegovega društva Mitek. Pridružili se mu bodo otroci Vrtca Cepetavček Osnovne šole Toneta Pavčka.

3 - NOŠENJE BAKLE PO OBROBJU ŠPORTNIH POVRŠIN ZA MUZEJEM S PREDSTAVITVIJO DRUŠTEV:

Na robu športnih površin bodo razvrščena športna društva, ki delujejo v kraju:

-          Društvo šola zdravja- sekcija Mirna Peč, ki bo predstavilo njihovo vadbo za starejše,

-          Društvo upokojencev Mirna Peč, ki bo predstavilo ostale vadbe za starejše,

-          Športno rekreativno društvo Mirna Peč- vadba za ženske, ki bo prikazala vadbo s fitnes napravami,

-          ŠRD Veliki Kal- Orkljevec, ki bo prikazalo pohodništvo in plezanje,

-          Karate klub Mirna Peč, ki bo prikazalo kate karateja z mladimi člani,

-          Gasilska društva GP Občine Mirna Peč:  PGD Mirna Peč, PGD Hmeljčič, PGD Jablan, PGD Globodol, ki bo prikazalo gasilske discipline za mlade člane.

Z baklo se naredi celotni krog okrog športnih površin. V nošenje bakle bi vključili uspešne Mirnopeške športnike: športnika šole Osnovne šole Mirna Peč atletinja Manca Saje in košarkar Vid Gorenc, karateisti Karate kluba Mirna Peč- mlajša člana Nejc Povše in Nik Kajič ter članici Alja Ćurić in Špela Tihi, ki bi skupaj s člani omenjenih društev ponesli baklo. Prvi del poti baklo nosi mirnopeški atlet Mitja Krevs.

4 - POZDRAVNI NAGOVORI IN SLIKANJE Z BAKLO: na koncu se vsi sodelujoči zberejo na osnovni točki prizorišča, kjer jih pozdravi župan Andrej Kastelic ter morebitni gost športnik olimpijec. Prav tako pa se lahko vsi sodelujoči na koncu slikajo z baklo in gostom.