Recept za pripravo posušenega paradižnika
3.8.2024 | 16:00
Kako pa vi sušite paradižnike?
Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):
2000 g paradižnika
sol po okusu
2 žlički sladkorja
olivno olje za kapljanje
2 vejici svežega rožmarina ali timijana
300 ml sončničnega olja
Priprava:
1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.
2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.
Revija Liza Maja
DL: Podrt zvonik in mrtva tišina - kakšen...
Jožko: V Franciji pravkar gori že trinajsta...
Manj ko jem, bolj se redim
Jožko: Preveč razmišlate o hrani... to bo...
Pismo bralca: Gospod minister, vem da vas...
FranciD: Romi? Romi živijo v Prekmurju,...
Razkrito: Znan je datum, ko na male ekrane...
FranciD: Dajte no, to je hrana za slaboumne,...
V Črni je plesala tudi Metliška folklorna...
darko: ni lepšega
Sanjska poroka: Drugi finalni par sta Maja in Žiga z Otočca
sob, 14.9.2024
Harmonikarji za pokal Straške jeseni 2024 – Absolutni prvak Nik Baškovč
ned, 15.9.2024
DL: Doktorica obramboslovja
sob, 14.9.2024
Ni vedela kaj jo čaka: Vita Vlašič posvojila mešančka
pon, 16.9.2024
DL: Urbani park - Loka bo dobila novo podobo
sob, 14.9.2024