Recept za pripravo posušenega paradižnika

3.8.2024 | 16:00

Kako pa vi sušite paradižnike?

Foto: Freepik

Foto: Freepik

Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):

2000 g paradižnika
sol po okusu
2 žlički sladkorja
olivno olje za kapljanje
2 vejici svežega rožmarina ali timijana
300 ml sončničnega olja

Priprava:

1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.

2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.

Revija Liza Maja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava