Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Babičini triki za vlaganje marmelade


Revija Liza Maja
9. 8. 2024, 14.10
Posodobljeno
10. 08. 2024 · 17:31
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzmar.jpg
Freepik
Foto: Freepik

Kratki in jedrnati namigi pri kuhanju marmelad za začetnike in izkušene kuharice.

Prvi namig

Čisti kozarci

Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.

_zzzmar1.jpg
Freepik
Foto: Dreamstime

Drugi namig

Dodatne različice

Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.

Tretji namig

Ustrezna pomagala

Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.

Četrti namig

Shranjevanje

Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!

Peti namig

Odpiranje

Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.

cloud-rain

Trenutno

15 °C

Deževno

torek, 6. 5

Deževno

10 / 14 °C cloud-rain

sreda, 7. 5

Oblačno

10 / 15 °C cloud

četrtek, 8. 5

Deževno

10 / 17 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.