Babičini triki za vlaganje marmelade
9.8.2024 | 14:10
Kratki in jedrnati namigi pri kuhanju marmelad za začetnike in izkušene kuharice.
Prvi namig
Čisti kozarci
Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.
Drugi namig
Dodatne različice
Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.
Tretji namig
Ustrezna pomagala
Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.
Četrti namig
Shranjevanje
Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!
Peti namig
Odpiranje
Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.
Revija Liza Maja
DL: Podrt zvonik in mrtva tišina - kakšen...
Jožko: V Franciji pravkar gori že trinajsta...
Manj ko jem, bolj se redim
Jožko: Preveč razmišlate o hrani... to bo...
Pismo bralca: Gospod minister, vem da vas...
FranciD: Romi? Romi živijo v Prekmurju,...
Razkrito: Znan je datum, ko na male ekrane...
FranciD: Dajte no, to je hrana za slaboumne,...
V Črni je plesala tudi Metliška folklorna...
darko: ni lepšega
Sanjska poroka: Drugi finalni par sta Maja in Žiga z Otočca
sob, 14.9.2024
Harmonikarji za pokal Straške jeseni 2024 – Absolutni prvak Nik Baškovč
ned, 15.9.2024
DL: Doktorica obramboslovja
sob, 14.9.2024
Ni vedela kaj jo čaka: Vita Vlašič posvojila mešančka
pon, 16.9.2024
DL: Urbani park - Loka bo dobila novo podobo
sob, 14.9.2024