Recept: Polsuhi paradižniki

10.8.2024 | 13:30

Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate ...

Recept: Polsuhi paradižniki

Sestavine

paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
oljčno olje
bazilika ali origano
sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.

2.

Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.

Revija Dober tek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava