Recept: Polsuhi paradižniki
10.8.2024 | 13:30
Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate ...
Sestavine
paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
oljčno olje
bazilika ali origano
sol
Priprava
1.
Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.
2.
Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.
Revija Dober tek
DL: Podrt zvonik in mrtva tišina - kakšen...
Jožko: V Franciji pravkar gori že trinajsta...
Manj ko jem, bolj se redim
Jožko: Preveč razmišlate o hrani... to bo...
Pismo bralca: Gospod minister, vem da vas...
FranciD: Romi? Romi živijo v Prekmurju,...
Razkrito: Znan je datum, ko na male ekrane...
FranciD: Dajte no, to je hrana za slaboumne,...
V Črni je plesala tudi Metliška folklorna...
darko: ni lepšega
Sanjska poroka: Drugi finalni par sta Maja in Žiga z Otočca
sob, 14.9.2024
Harmonikarji za pokal Straške jeseni 2024 – Absolutni prvak Nik Baškovč
ned, 15.9.2024
DL: Doktorica obramboslovja
sob, 14.9.2024
Ni vedela kaj jo čaka: Vita Vlašič posvojila mešančka
pon, 16.9.2024
DL: Urbani park - Loka bo dobila novo podobo
sob, 14.9.2024