Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletna jed: Ratatouille iz pečice


K. K.
17. 8. 2024, 13.30
Posodobljeno
18. 08. 2024 · 12:53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzprr.jpg
Shutterstock
Ratatouille iz pečice (Foto: Shutterstock)

Zvečer pričakujemo prijatelje. Da ne bomo hiteli in kuhali v zadnjem trenutku, pripravimo lahko poletno jed, ki se sama speče v pečici.

##IMAGE-3998798##

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Pečenje: 55 minut

Sestavine: 1 velika glavica česna * 4 žlice oljčnega olja * 2 čebuli * 1 rdeča paprika * 1 rumena paprika * 300 g bučk * 300 g jajčevca * 300 g paradižnikov * sol * poper * pol šopka timijana * 1 konzerva (400 g) paradižnikov za pico (pelatov) * 12 rezin francoske štruce (bagete) * pol šopka peteršilja.

Priprava:

Neolupljeni glavici česna odrežemo en cm vrha. Glavico položimo na košček aluminijeve folije, pokapljamo z oljem in tesno zavijemo v folijo. Čebuli olupimo in narežemo na šestine. Papriki očistimo semena in podolžno narežemo na osmine, te pa prečno na polovice. Bučke očistimo in narežemo podolžno na četrtine, te pa prečno na tricentimetrske koščke. Jajčevec podolžno narežemo na četrtine in zatem prečno na centimeter debele rezine. Paradižnike narežemo na četrtine. Zelenjavo pomešamo s tremi žlicami olja in damo v namaščen pekač (30 x 25 cm). Solimo in popramo. Pekač in v folijo zavit česen postavimo v vročo pečico in zelenjavo na srednji rešetki pečemo 35 minut. Na grobo sesekljamo timijan. V kozici pristavimo paradižnike in tekočino iz konzerve ter dodamo timijan. Pustimo, da paradižniki zavrejo, nato jih polijemo po zelenjavi v pekaču in jed pečemo še 20 minut. Glavico česna odvijemo. Odluščimo posamezne stroke in mehko vsebino iztisnemo na koščke kruha. Ratatouille potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s česnovimi kruhki.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.