Trik za raven vrh torte
30.9.2024 | 13:20
Za vse, ki niso ravno slaščičarski mojstri ... Če se boste kmalu lotili peke torte, vam morda pride prav tale nasvet.
Tistim, ki nismo ravno slaščičarski mojstri, se tortni biskvit običajno speče tako, da na vrhu nastane hribček. To lahko povzroča težave, še zlasti če želimo torto na vrhu okrasiti. Trik je tako preprost, da se bomo vprašali, kako da se tega nismo domislili že prej. Za zgornjo plast torte preprosto uporabimo spodnjo, tako da je dno tortnega biskvita na vrhu. Neravni del biskvita uporabimo za prvi sloj torte, pri čemer lahko hribček po potrebi tudi obrežemo.
S. E./Zarja
Župan Črnomlja na srečanju o 3. razvojni...
Ivan Janez: Ponižno prosi, namesto da bi udaril...
DL: Danijeli Martinović za rojstni dan...
ivolon: E, to pa je udarna novica.
DL: Podrt zvonik in mrtva tišina - kakšen...
Jožko: V Franciji pravkar gori že trinajsta...
Manj ko jem, bolj se redim
Jožko: Preveč razmišlate o hrani... to bo...
Pismo bralca: Gospod minister, vem da vas...
FranciD: Romi? Romi živijo v Prekmurju,...
Katerih gob raje ne zamrzujte?
ned, 6.10.2024
Kako lahko jabolčni kis vpliva na vaše zdravje?
tor, 8.10.2024
Damjan Fink - Kralj svoje kuhinje v Irči vasi
sre, 9.10.2024
DL: Pri Berti se vedno dobro je
ned, 6.10.2024
DL: Nace Junkar jih je presenetil in zapel v kapelici
tor, 8.10.2024