Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Katerih gob raje ne zamrzujte?


V. M.
6. 10. 2024, 16.30
Posodobljeno
07. 10. 2024 · 09:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzag__1_.jpg
Shutterstock
Niso vse gobe primerne za shranjevanja v zamrzovalni skrinji. (Foto: Shutterstock )

Tudi vi shranjujete gobe v zamrzovalni skrinji? V kolikor vam ni znano, preverite, katere gobe niso primerne za zamrzovanje.

_zzzag__2_.jpg
Shutterstock
Lisičke (Foto: unsplash)

Med najbolj priljubljene načine shranjevanja gob sodi zamrzovanje. Zamrznemo sicer lahko večino užitnih gob, ni pa tovrsten način primeren za vse. Priljubljene lisičke denimo izgubijo vso aromo, pa še žilaste postanejo. Zlasti se odsvetuje zamrzovanje ježkov in cigančkov, ki dobijo sila neprijeten vonj in okus.

Preden se lotite zamrzovanja, gobe najprej ustrezno prekuhajte in zatem na hitro ohladite z mrzlo vodo. Če boste shranjevali jurčke in šampinjone, prekuhavanje seveda ni potrebno. Poprej jih le očistite in osušite. Pazite tudi, da boste vrečke dobro zatesnili, saj druga živila v zamrzovalni skrinji zlahka navzamejo značilno aromo.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.