Recept: Njoki v obliki ljubkih mini bučk

Za vas imamo idejo za popolno jesensko jed. Kaj pravite na bučne njoke v obliki mini bučk? Pa to še ni vse! Puhaste bučke postrežemo v kremni sirovi omaki in posute s praženimi pinjolami. Mmmmm, kako prijetno diši po jeseni!
##IMAGE-3207578##
Ste postali za trenutek in se zazrli v te super ljubke mini bučke, kajne? Razumemo, a to ni le jed, ki je privlačna na pogled! Že res, da vam je bliže misel na njoke iz krompirja, toda ti bučni grižljaji bodo vašim brbončicam pričarali pravo jesensko doživetje.
Sestavine za njoke
buča hokaido– pribl. 600 g
400 g krompirja
jajce
300 g presejane moke
sol
Priprava
1. Bučo prepolovite na pol, izdolbite semena, nato pa jo položite na pekač, obložen s peki papirjem (mesnati del naj bo obrnjen navzdol). Pecite 45 minut na temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko je pečena, z žlico izdolbite mehko meso.
2. Cel krompir skuhajte v osoljeni vodi, nato pa še vročega olupite.
3. V posodo presejte moko, dodajte sol in jajce. Sestavinam dodajte krompir in kose pečene buče, ki ste ju še vroče iztisnili s stiskalnico za krompir.
4. Sestavine nežno zgnetite v testo, pri čemer si lahko pomagate z robotskim mešalnikom. Po potrebi med gnetenjem dodajajte moko.
5. Na dobro pomokani površini razrežite testo na več delov in ga oblikujte v dolge debele svaljke. Slednje narežite na manjše kose, nato pa med dlanmi oblikujte ljubke kroglice. Ne pozabite si večkrat pomokati rok.
6. Z zobotrebcem vzdolž kroglic oblikujte značilne bučne vzorce. Za globlji zarez si lahko pomagate tudi z nožem.
7. Kuhanje je povsem preprosto, njoke denite v vrelo osoljeno vodo, zmanjšajte temperaturo in počakajte, da priplavajo na površje. Počakajte še dve minuti, nato pa jih z zajemalko polovite iz vode.
Sestavine za omako
olivno olje
žlica moke (ni nujno)
česen po okusu
dve žlici masla
100 g naribanega sira (lahko parmezan)
150 ml mleka
100 ml smetane za kuhanje
Priprava
V ponvi segrejte maslo in olivno olje, potresite z moko, premešajte in dodajte česen, da prijetno zadiši. Ko se sestavine nežno obarvajo, dodajte mleko, smetano, nariban sir in pri nizki temperaturi mešajte z metlico za stepanje. Pomembno je, da dosežete gladko teksturo.
Jesenski krožnik: omako nalijte v krožnike, nato pa vanjo potopite bučne njoke. Da bodo ti čim bolj podobni bučkam, v vrh njoka potisnite bučno seme, ki bo ustvarilo videz ostanka stebla. Za zaključek jed potresite s praženimi pinjolami.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 43, 22. oktober 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se