Recept: Začinjeni vinski rjavčki

Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!
##IMAGE-3206857##
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 9 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
100 g temne čokolade
150 g zmehčanega masla
200 g svetlega sladkorja muskovado
1 veliko jajce
1 rumenjak
1 dl rdečega vina
50 g kakava v prahu
100 g moke
ščep muškatnega oreška
ščep mletih nageljnovih žbic
1⁄4 žličke mletega cimeta
1⁄4 žličke mletega ingverja
ščep soli
kakav v prahu za posip
Priprava
1.
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.
2.
V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.
3.
Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
4.
Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se