Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Začinjeni vinski rjavčki


Revija Dober tek
10. 11. 2024, 15.15
Posodobljeno
12. 11. 2024 · 06:43
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzvinski.jpg

Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!

##IMAGE-3206857##

ČAS PRIPRAVE: 30 min

KOLIČINA: 9 kosov

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine

100 g temne čokolade
150 g zmehčanega masla
200 g svetlega sladkorja muskovado
1 veliko jajce
1 rumenjak
1 dl rdečega vina
50 g kakava v prahu
100 g moke
ščep muškatnega oreška
ščep mletih nageljnovih žbic
1⁄4 žličke mletega cimeta
1⁄4 žličke mletega ingverja
ščep soli

kakav v prahu za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.

2.

V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.

3.

Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.

4.

Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.

cloud-sun

Trenutno

24 °C

Delno oblačno

nedelja, 4. 5

Deževno

12 / 23 °C cloud-rain

ponedeljek, 5. 5

Deževno

12 / 15 °C cloud-rain

torek, 6. 5

Deževno

11 / 14 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.