Recept na preizkušnji: korenčkova torta s čokolado

Hitro narejena (sploh če imate pomočnika za ribanje) sladica, ki jo z užitkom zmažejo tudi izraziti neljubitelji zelenjave (spet: sploh če jim zamolčite glavno sestavino). Različic je veliko, takole jo pripravljamo pri nas.
##IMAGE-2107068##
Sestavine
340 g na fino naribanega korenja
120 ml olja
125 g sladkorja
od 3 do 4 jajca (odvisno od velikosti)
žlička vaniljeve paste ali semena enega vaniljevega stroka
260 g moke (nazadnje smo uporabili kostanjevo in je bilo perfektno)
žlica pecilnega praška
nič ne bo narobe, če vam pade v testo še malček cimeta in pomarančne lupinice
za preliv:
150 g čokolade
3 žlice masla
Priprava
1. Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo vaniljevo pasto, olje, začimbe, pa nariban korenček in nazadnje na rahlo vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom.
2. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah pribl. 40 minut.
3. Za preliv nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado ter s tem premažemo ohlajeno torto.
NAMIG
Za piko na i serviramo s stepeno sladko smetano.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 47, 19. november 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se