Recept: Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
##IMAGE-2106379##
Sestavine
4 zreli kakiji
4 beljaki
4 žlice sladkorja
ščepec soli
5 dl mleka
Priprava
1.
Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.
2.
Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.
3.
V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1 minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.
4.
V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.
Francoska klasika
Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se