Recept: Snežene kepe s kakijevo kremo
8.12.2024 | 15:00
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
4 zreli kakiji
4 beljaki
4 žlice sladkorja
ščepec soli
5 dl mleka
Priprava
1.
Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.
2.
Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.
3.
V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1 minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.
4.
V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.
Francoska klasika
Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.
Revija Dober tek
FOTO: Pohod v Dražgoše po pomemben nauk
Ivan Janez: Okupator ni imel "podpore med...
Prijatelji: Na Trumpovo inavguracijo dva...
Ivan Janez: Kako to, da med povabljenimi ni...
Martina Strela najeli, da ozdravi Whitney...
FranciD: Joj joj, ta vsemogočni -strel -
DL: Individualno zbiranje odpadkov -...
Jožko: Ni garancije, da ne bo vaš kontejner,...
DL: Novi vodovod - Zdaj je vse drugače
Jožko: Če nočeš podpreti, vsaj nagajaj,...
FOTO: Blaž Janc ima tako simpatično ženo in sinova
sob, 18.1.2025
8-urna dieta: shujšajte, ne da bi se odrekli najljubši hrani; učinki potrjeni
pet, 17.1.2025
Z vodo in zeljem do zdrave izgube kilogramov
čet, 16.1.2025
DL: Proizvodnja Livarja od zdaj le v Črnomlju
pet, 17.1.2025
DL: Nasmejana ob šunkah
ned, 19.1.2025