Dišalo je po kruhu
4.2.2025 | 11:30
Sedmošolci in osmošolci OŠ Mirna smo se v okviru učnih vsebin o sodobnem prehranjevanju preizkusili v peki kvašenega testa.
V sredo, 15. januarja 2025, smo se z učiteljico in ravnateljico odpravili v Tržišče, kjer so nas v prenovljeni kuhinji prijazno sprejele članice Aktiva kmečkih žena Tržišče, ki jih vodi Fani Borštnar. Izvedeli smo, da njihovo društvo deluje že več kot 33 let. V tem času so članice nabrale veliko znanja, ki ga z veseljem predajajo mladim.
V tem popoldnevu smo se naučili pripravljati kruh, oblikovati žemljice, pogače in pletenke, ena skupina pa je spekla tudi ajdov kruh. S preprostimi, a koristnimi nasveti so nam gostiteljice pokazale, kako lahko iz preprostih sestavin nastanejo okusni pekovski izdelki.
Ko je iz pečice zadišalo po svežem kruhu, smo bili vsi ponosni na svoje delo. Poleg peke smo spoznali, kako pomembno je ohranjati tradicijo in znanje prenašati na mlade. S seboj smo odnesli ne le sveže pečene dobrote, ampak tudi nova znanja in lepe spomine na prijetno popoldne.
Avtorica članka in fotografij: Blanka Perpar
16-urni post povzroči v telesu prave čud...
Jožko: AUTOFAGIJA (regeneracija organizma) -...
DL: Na ortopedskem oddelku: ''Šele ko...
Marija: Ja res je tako, ko obležiš nemočen in...
Po sledi novih teorij zarote: Ali cepiva...
Jožko: Vsako cepivo mora imeti navodila za...
FOTO: Pohod v Dražgoše po pomemben nauk
Ivan Janez: Okupator ni imel "podpore med...
Prijatelji: Na Trumpovo inavguracijo dva...
Ivan Janez: Kako to, da med povabljenimi ni...
Bernarda Žarn med smučanjem rada uživa
sob, 8.2.2025
Vrtičkanje: Čas je za delo v sadovnjaku; februarska opravila
pet, 7.2.2025
DL: V tujini ni vse zlato, kar se sveti
ned, 9.2.2025
Edini Plečnikov spomenik v NM propada - občina, kaj čakaš?
sob, 8.2.2025
Temnopolte Slovenke osupnile v Afriki
ned, 9.2.2025