© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Belokranjska pogača na Japonskem


Jelisava Dobovšek Sethna, predsednica Slovensko-japonska prijateljska skupina
5. 7. 2020, 19.10
Posodobljeno
06. 07. 2020 · 11:39
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_pogaca__1_.jpg
_pogaca__3_.jpg
_pogaca__2_.jpg

Mogoče vas bo zanimalo, da je Slovensko-japonska prijateljska skupina ob praznovanju dneva državnosti organizirala kulinarični natečaj, na katerem so sodelovali slovenski in japonski člani skupine. Ker se letos zaradi Covida 19 nismo mogli zbrati na proslavi, so udeleženci doma pripravili slovenske jedi in organizatorjem poslali fotografije končnega izdelka za natečaj.

Med jedmi, ki so jih tekmovalci pripravili, sta po številu izstopala BELOKRANJSKA POGAČA in medeni suhor.

Druge jedi so vključevale slivove cmoke, tofu štruklje, pečenko s praženim krompirjem, gorenjsko prato in ričet.

Po končanem natečaju sta bila preko loterije izbrana dva srečneža, ki sta za nagrado prejela steklenico slovenske penine.

Pripenjam nekaj fotografij pripravljenih dobrot.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.